ABD'nin gözü BM'deki toplantıda

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Suriye'de Esad rejiminin, BM ve Arap Birliği'nin özel temsilcisi Kofi Annan'ın planını uyguladığına dair hiçbir belirti bulunmadığını iddia etti.

Yayınlanma: 10.04.2012 - 18:05
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, günlük basın toplantısında, konuyla ilgili soru üzerine, Annan'ın BM Güvenlik Konseyi'ne sunduğu mektubu gördüklerini söyledi. Konseyin oturumunun hala devam ettiğini hatırlatan Nuland, üye ülke temsilcilerinin mektup üzerinde konuştuğunu ve bir sonraki adımlar üzerine düşündüğünü ifade etti.

Konseyin toplantısı bitip, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi ve BM Güvenlik Konseyi (BMGK) Dönem Başkanı Büyükelçi Susan Rice açıklama yapana kadar daha fazla yorumda bulunamayacağını vurgulayan Nuland, ısrarlı sorulara rağmen, Suriye konusundaki bir sonraki adımlar hakkında ancak Konseyin toplantısından sonra konuşacağını dile getirdi.

Rusya'nın tutumuyla ilgili soru üzerine Nuland, Güvenlik Konseyi'nde Rusya'nın da temsil edildiğini ve onların da raporu gördüğünü söyledi. Nuland, yarın G-8 Dışişleri Bakanları toplantısının başlayacağını hatırlatarak, bu toplantıda da ABD Dışışleri Bakanı Hillary Clinton'ın konuyu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile istişare etme imkanı bulacağını bildirdi.

Nuland, bir soru üzerine, Esad rejiminin Annan'ın 6 maddelik planını uyguladığına dair hiçbir belirti bulunmadığını öne sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler