AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var

Brüksel'deki temaslarını sürdüren Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin AB üyeliğinin, AB'nin, doğuya ulaşmasını sağlayacağını söyledi.

Yayınlanma: 25.06.2009 - 19:29
Abone Ol google-news

Bir grup yabancı gazeteciyi kabul ederek sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen  Bağış, "AB'nin de Türkiye'ye, en azından Türkiye'nin AB'ye olduğu kadar ihtiyacı var" dedi. Bağış, birliğin böylece Doğuya ulaşabileceğini kaydetti.

Türkiye'nin üyeliğinin, AB'nin İslam dünyasıyla ilişkilerine de yardım edeceğini yineleyen Bağış, Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin, AB'nin enerji politikaları açısından önemine de dikkati çekti. Bağış, müzakerelerde yeni fasılların açılması konusunda da salı günü, vergi faslının açılması konusunda mutabakat sağlanmasını beklediğini ifade etti. Gelecek 6 aydaki İsveç dönem başkanlığında da sosyal politikalar, işsizlik, çevre, rekabet, eğitim ve enerji fasıllarının müzakerelerinin başlamasını umut ettiklerini belirtti. Bağış, "Avrupa bir enerji kriziyle karşı karşıya bulunurken ve Türkiye de enerji kaynaklarıyla enerji talebi arasında bir güzergah durumundayken, enerji faslını açamıyoruz, bu çok enteresan" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler