Açık kalp ameliyatı olmadan tedavi mümkün

Tıbbın geliştirdiği yeni bir yöntemin, kalp kapağı rahatsızlığını, açık kalp ameliyatı olmadan tedavi edebildiği belirtildi.

Açık kalp ameliyatı olmadan tedavi mümkün
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.03.2010 - 16:40

Endovascular Valve Edge-to-Edge Repair Study(EVEREST II) adlı araştırma, kalpte bulunan 4 kapaktan biri olan mitral kapağındaki bir rahatsızlığın MitraClip adı verilen pens sayesinde tedavi edilebildiğini gösteriyor.

ABD ve Kanada'da 279 hasta üzerinde denenen ve ABD'nin Georgia eyaletindeki Atlanta kentinde Amerikan Kardiyoloji Koleji'nin 59'uncu yıllık konferansında açıklanan klinik deneyin neticelerine göre, çamaşır mandalına benzeyen MitraClip, kateterle, bacakları besleyen femoral damara sokuluyor ve tam kapanmayan Mitral kapağını yerinde tutuyor.

Mitral kapak kalbin sol tarafını ikiye böler ve tam olarak kapanmaması sonucunda, kalbin kasılması sırasında kalbin sol karıncığına (atrium) kan geri kaçar.

ABD'nin Illinois eyaletindeki NorthShore Üniversitesi'nden ve araştırmayı yöneten Dr. Ted Feldman, MitraClip tedavisi uygulanan hastaların uzun süre hastanede kalmadan yeniden ayağa kalktıklarının tespit edildiğini söyledi.

Hastaların yüzde 72,4'e uygulanan bu yöntemin başarılı olduğunu ortaya koyan araştırmaya göre, MitraClip yöntemi aynı zamanda klasik açık kalp ameliyatından daha ucuz ve normalde ağır bir kalp ameliyatının beraberinde getirdiği riskleri de azaltıyor.

Şimdiden Avrupa'da piyasaya sürülen MitraClip, 2011 yılında ABD'de de piyasaya sürülecek.

MitraClip, 2009 yılında Amerikalı Abbott ilaç firması tarafından satın alınan Kaliforniyalı Evalve firması tarafından yapılmış.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler