"Açılımın 10 Kasım'da TBMM'ye gelmesi manidardır"

Türk Eğitim-Sen Ataürk'ün ölüm 71'inci ölüm yılı nedeniyle yayınladığı mesajda hükümeti sert bir dille eleştirdi.

Yayınlanma: 09.11.2009 - 08:43
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Atatürk'ün işgal kazanına kurtuluş darbesi vurduğu belirtilerek, Vatan topraklarını yeniden dirilttiği, Türk milletine bağımsızlığını geri verdiği, Cumhuriyeti ilan edip, büyük bir devlet kurarak en büyük mirası bıraktığının altı çizildi.


"Siyasi irade insanları ayrıştırıyor"

Atatürk'ün mirasına yönelik tehditlerin her geçen gün arttığını savunan Eğitim-Sen, bölücülüğün pirim yaptığı, teröristlerin el üstünde tutulduğu, öte yandan vatanını, ülkesini, bayrağını sevenlerin dışlandığı bir dönemden geçildiğini ileri sürdü. Açıklamada şöyle denildi:
"Siyasi erk'in açılım diyerek, adeta insanları ayrıştırdığı, tek vatan, tek millet, tek bayrak ilkelerinin çiğnenmeye çabalandığı, bu vatanı böldürmemek için mücadele eden şehitlerimizin kemiklerinin, gazilerimizin yüreklerinin sızlatıldığı günlere tanık oluyoruz. Bu süreçte hükümetin demokratik açılımı tam da Atamızın ölüm yıldönümünde TBMM'ye getirecek olmasını manidar buluyoruz. Sanki başka gün kalmamış gibi, Atamızın ölüm yıldönümünde, böylesi bir oturumun yapılacak olması her şeyden önce Ulu Önder Atatürk'e saygısızlıktır.

Bölücülerle kol kola girenlerin nasıl bir ihanet içinde oldukları görülmelidir. Teröristleri ve teröristlerin destekçilerinin birlik ve bütünlüğümüze karşı yaptığı faaliyetlerin ülkeyi yönetenler tarafından görmezden gelinmesi, buna karşı adeta bir ödül gibi teröristlerin ülkemizde serbestçe dolaşmasına imkân tanınması ihanet değilse nedir?

Öte yandan Atamıza dilediği gibi hakaret edip, ilke ve inkılâplarını küçümseyip, farklı bir düzen yaratma hevesi içinde olanlar da faaliyetlerini bu süreçte hızlandırmıştır."


"Zam sağanağı durmak bilmiyor"

Atatürk'ün ölümünün 71'inci yılında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temellerinden sarsmak, insanlar arasında ayrılık tohumları ekmek, Türk milletini bölüp, parçalamak isteyenler amaçlarına ulaşamayacaklarının altının çizildiği açıklamada, Türkiye'nin bölücü faaliyetlerin yanı sıra başka sorunları olduğuna da işaret edildi.

Türk ekonomisinin hâlâ İMF ve Dünya Bankası gibi kuruluşlara bağımlı olduğu belirtilerek, ekonomik krizin, işsizliğin büyük bir sorun olduğu kaydedildi.


"Türkiye ABD'nin güdümünde"

Zam sağanağının bitmek bilmediği belirtilerek, yokluk, yoksulluğun giderek arttığı, insanların eve ekmek götürmek için büyük bir savaş verdiğine işaret edildi. Açıklama şöyle devam eti:
"Türkiye dış politikada bağımsız hareket edememektedir. Siyasi erk, ABD ve AB güdümlü politikalarla bağımsız kararlar alamamaktadır. Türk milletinin kaderini dış güçlerin elinde kukla haline gelen siyasiler tayin etmektedir. Atatürk emperyalistlere karşı ciddi bir mücadele sergilerken, hür, ayakları üzerinde tek başına duran bir devlet oluştururken, bugünkü yöneticiler, icraatlarını dışarıdan aldıkları direktifler doğrultusunda yapmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Türk siyasetinde her ne kadar dalgalanmalar yaşansa da, milletimiz bu zor günleri de birlik ve beraberlik içinde aşacaktır. Türkiye ne bölücülüğe pirim verecek, ne de bağımsızlığına darbe vurulmasına müsaade edecektir. Ayrıca Atatürk'ü unutmaya, unutturmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu vesileyle Atamızı ölümünün 71'inci yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon