'Açılımın üzerinden 2 yıl geçti, terör durmadı"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Açılım politikasının üzerinden 2 yıl geçti, terör durmadı. Çare Milli Görüş'te'' dedi.

Yayınlanma: 30.10.2011 - 12:41
Abone Ol google-news

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin il kongresine katılmak için geldiği Kayseri'de düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasına, terör saldırılarında ve Van depreminde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başladı.

Van depreminde yıkılan binalarda sorumluluğun yerel yönetimlerle hükümette olduğunu söyleyen Kamalak, ''Ucuza mal edilen binalar yüce milletimize pahalıya mal olmuştur. Müteahhitler dağdaki çoban değil. Ahlak ve maneviyat yoksunu bir eğitim insanları ancak bu kadar eğitebilir. Çözüm Milli Görüş'te'' diye konuştu.

Terörü durduracak tek partinin Saadet Partisi olduğunu dile getiren Kamalak, şöyle konuştu:
''10 yıldır iktidarda olan AK Parti terörü durduramadı. Daha neyi bekliyorlar? Terörü önleme, ideal eğitim ve proje meselesidir. Saadet Partisi olarak terör konusunda kısa ve uzun vadede tedbirler alacağız. Kısa vadede terörün finans kaynağı kurutulmalı, dış desteklerin önü kesilmeli. Uzun vadede ise bir İslam kardeşliği tesis edilmeli, eğitim sistemimiz yenilenmeli. Terörle müzakere edilmez mücadele edilir. Açılım politikasının üzerinden 2 yıl geçti, terör durmadı. Çare Milli Görüş'te. Annelerin daha fazla gözyaşı dökmemesi için adresi gösteriyoruz. Adres Saadet Partisi.''

Hükümetin ekonomi politikasını da eleştiren Kamalak, ''Üretmeyen ekonominin işsizliği çözmesi, fakirliği yenmesi mümkün değil. Kayseri'de 1930'da uçak üretiliyordu. Bugün uçak tamiri için İsrail'e yalvarıyoruz. Caddeler araçlarla dolu ama hepsi ithal. Bu aziz milletimiz eninde sonunda doğruyu görecektir. Geceler ne kadar karanlık da olsa yerini aydınlık güne bırakır. Kışlar ne kadar sert geçse de yerini bahara bırakacaktır. Bu ülkeye baharı getireceğiz'' diye konuştu.
 

Cumhuriyet etkinliklerinin iptali

Genel Başkan Kamalak, cumhuriyet etkinliklerinin iptaliyle ilgili olarak da ''Van'daki depremzedeler acı çekerken enkaz altında insanlar varken herhalde kutlama yapılamazdı. Sizin kardeşiniz enkaz altındayken siz bir şeyi kutlayabilir misiniz? Resepsiyonun iptal edilmesi yerinde bir olaydı. İptal edilmeseydi, bize de davetiye gelmişti, ben zaten gitmeyecektim'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon