''Açlık grevlerinde diyalog hayat kurtarır''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili olarak, ''Açlık grevlerinde zorla müdahale veya karşılıklı restleşme değil diyalog hayat kurtarır'' görüşünü savundu.

Yayınlanma: 17.11.2012 - 09:29
Abone Ol google-news

Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, açlık grevlerinin ikinci ayını doldurduğunu ve pek çok uzmana göre kritik günlere gelindiğini belirtti.

Gelinen noktada ''açlık grevlerinin meşruiyetini tartışmak'' yerine, insan hayatının kaybını acilen önlemek ve toplumdaki derin ayrışmaya son vermek gerektiğini savunan Tanrıkulu, cezaevlerinden gelecek olumsuz bir haberin, toplumsal barışı derin bir biçimde sarsacağına kuşku olmadığını ileri sürdü.

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bazı siyasetçilerin açlık grevcilerine yönelik beyanatlarındaki üslubunun adeta ölümlere davetiye çıkardığını ileri süren Tanrıkulu, şunları kaydetti:

''Bu tutum hükümetin yangına körükle gitmeyi bir politik tavır olarak benimsendiğini gösteriyor. Nitekim Başbakan, açlık grevcilerine zorla tıbbi müdahale yapılacağının da işaretlerini veriyor. Hatta bu müdahaleler için Diyarbakır ve başka kentlerdeki hastanelerde hazırlıklar yapıldığı basına yansıyor. Açlık grevlerinde zorla müdahale veya karşılıklı restleşme değil çözüm için diyalog hayat kurtarır. Çözüm konusunda çaba gösteren insan hakları ve diğer sivil toplum örgütlerine ve sivil inisiyatiflere, cezaevlerine giriş-çıkışlar konusunda her türlü kolaylık sağlanmalıdır. Çünkü bu süreç, bürokrasinin yavaşlığına teslim edilemeyecek kadar acil bir konudur. Öte yandan açlık grevlerine destek için yapılan gösterilere müdahale yöntemi demokratik hakların tamamen rafa kaldırılmak istendiğini gösteriyor. Hükümet demokratik haklarını kullanan, cezaevlerinden ölüm haberi almak istemeyen yurttaşlarımıza yönelik bu uygulamalardan derhal vazgeçmelidir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler