Ada bu senaryoyu konuşuyor: Football Manager gazeteye manşet oldu

Football Manager oyununun gelecek ay piyasaya çıkacak 2017 versiyonunda İngiltere'nin AB'den çıkışını temel alan senaryolar bulunuyor. Oyundaki senaryolardan birinde İskoçya, yapılan referandumla bağımsızlığı tercih ediyor. Football Manager'deki bu detay İskoç gazetelerinden The National'ın manşetinde yer aldı.

Yayınlanma: 19.10.2016 - 13:38
Abone Ol google-news

Futbolseverler önümüzdeki ay satışa çıkacak Football Manager 2017 için geri sayımını sürdürüyor. Her yıl milyonlarca satan oyunun 2017 versiyonuna İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkışını temel alan senaryolara da yer verildi.

BBC'nin teknoloji muhabiri Chris Baraniuk'un haberine göre, oyuncular takımlarını yönetirken, transferlerini "sert" ya da "yumuşak" çıkışa göre yapacaklar. İngiltere'nin AB'den "sert" çıkışı, AB ortak pazar ve serbest dolaşım haklarından bir anda vazgeçmesi anlamına geliyor. Yumuşak çıkışsa ortak pazar ve serbest haklarının kısmen korunması demek. Bu durum da oyuncuların transfer ettikleri futbolcuların serbest dolaşım haklarını etkileyecek.

Bir diğer senaryoda ise futbolcuların çalışma izinleri, belirli koşulları karşılamaları durumunda çıkartılabilecek.

Footbal Manager'ın İngiltere Direktörü Miles Jacobson, Haziran'daki referandumda AB'den çıkma yanlılarının kazanmasının hemen ardından bu senaryoları düşünmeye başladıklarını söyledi. Oyun sırasında oyuncular gerçekleşecek farklı Brexit senaryolarının kulüp yönetimlerini nasıl etkileyeceği konusunda bildirimler alacak.

Senaryo: İskoçya bağımsızlığını ilan ediyor

Jacobson, oyunda yer alan farklı senaryolardan birinde İngiltere'nin AB'den ayrılması ve İskoçya'nın bir referandumda bağımsızlığı tercih etmesinin temel alındığını söyledi. Örneğin bu versiyonda, çalışma izni kuralları biraz yumuşatılsa da tüm AB vatandaşı futbolculara uygulanıyor.

Football Manager 2017'deki bu senaryo İskoçya'da yayın yapan günlük gazetelerden The National'ın bugünkü manşetinde yer aldı.



Ocak ayında Muhafazakâr Lord Karren Brady Brexit'in bazı AB vatandaşı oyuncuların İngiltere'yi terk etmek zorunda kalabileceğini söylemişti. Ancak eski Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke, Brexit'in İngiltere futbolunu nasıl etkileyeceğinin belli olmadığını belirtmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler