Adalet ve Demokrasi İçin

Yayınlanma: 31.01.2009 - 06:57
Abone Ol google-news

16. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda başta Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy ve gazeteci, yazar Uğur Mumcu olmak üzere, tüm yitirdiğimiz güzel insanlarımızı saygı, sevgi ve özlemle andık.

1990’lı yıllarda işlenen siyasi cinayetler, bizlere yurtseverler niçin öldürülüyor sorusunu akla getiriyor. Muammer Aksoy, 31 Ocak 1990 Çarşamba günü evinin önünde kurşunlanarak öldürüldü. Çetin Emeç, 7 Mart 1990 Çarşamba günü işine gitmek üzere evinden çıktığı sırada öldürüldü. Turan Dursun, 4 Eylül 1990 Salı günü faili meçhul bir suikastla öldürüldü. Bahriye Üçok, 6 Ekim 1990 Cumartesi günü evine gönderilen bir kargo paketinin patlamasıyla hayatını kaybetti. Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993 Pazar günü, evinin önünde düzenlenen bir bombalı saldırı sonucu öldürüldü. Onat Kutlar, 11 Ocak 1995 Çarşamba günü bombalı bir saldırı sonucunda öldürüldü. Ahmet Taner Kışlalı, 21 Ekim 1999 Perşembe günü, evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu yurtsever aydınlarımız niçin öldürüldü? Atatürk ilkelerini ve devrimlerini savundukları için. Ulusalcı, anti emperyalist ve tam bağımsız Türkiye’den yana oldukları için…

Ülkemiz ağır bir ekonomik ve siyasi sıkıntının içindedir. Bunları gölgelemek için yapay gündemler oluşturulmaktadır. Emperyalizm ve ondan beslenen yolsuzluklar, sahtekârlıklar ve irtica, laik ve sosyal hukuk devletimizi yok etmek için dalga dalga gelmektedir. Toplumumuz yoksulluk ve açlığa terk edilmiştir. Ulusalcı aydınlarımız ağır bir baskı altındadır, zulüm içindedirler.

Yıllardır ülkemizde yaşanan sömürünün, soygunların bitmesi için, laik ve demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyet’ini koruyup, kollamak için, ortaçağ karanlığına sırt çevirerek, aydınlık yarınlarımıza sahip çıkmak için örgütlenmeliyiz. Bu ülkenin aydınlık insanları, yurtseverleri, demokratik kitle örgütleri, üniversiteleri, tüm demokrasi güçleri, ülkemizde yaşam biçimi olmaya başlayan irticanın yok edilmesi, Cumhuriyetimizi korumak ve sömürüye, yolsuzluğa son vermek için gerekli adımların atılmasının zamanı gelmiştir.

Suay Karaman (TÜMÖD Genel Sekreter)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler