Adana'da tazyikli müdahale!
Taksim Gezi Parkı'na akşam saatlerinde sert müdahale edilmesinin ardından Adana'da toplanıp AKP İl Başkanlığı'na yürümek isteyen yaklaşık 2 bin kişiye polis müdahale etti.
Saat 22.00'da kent merkezindeki Atatürk Parkı'nda toplanan eylemciler, Atatürk Caddesi'nden, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı'nın bulunduğu Mustafa Kemal Paşa Bulvarı istikametine doğru yürüdü.
Bulvara yaklaşık 300 metre uzakta zırhlı polis araçları tarafından durdurulan protestocuların geçişine izin verilmedi.
Polis, eylemcilere dağılmaları için megafonla anonslar yaptı.
Yaklaşık 40 dakika boyunca dağılmayan eylemcilere TOMA'lardan sıkılan tazyikli su ile müdahale edildi.
Ara sokaklara dağılan eylemcilerden yaralananlar oldu. Yaralı eylemciler hastaneye kaldırıldı.
Göstericilerin bir bölümü müdahalenin ardından dağılırken, bir bölümü ise Atatürk Parkı'na çekildi. Kent genelinde polisin geniş güvenlik önlemi devam ediyor.
Mersin'den müdahaleye sert tepki
Mersin’de, İstanbul Taksim Gezi Parkı’na polis müdahalesinin duyulmasının ardından kent merkezinde toplanan yaklaşık 2 bin kişi protesto yürüyüşü yaptı.
İstanbul’da Gezi Parkı’na müdahale edilmesinin ardından Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Barış Meydanı’nda yaklaşık 2 bin kişi bir araya geldi.
Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan eylemciler, ’Çapulcu köyü burada, Tayyip nerede’, ’Bu daha başlangıç, barışa bekleriz’, ’Hükümet istifa’, ’Her yer Taksim, her yer direniş’, ’Tayyip Amerika’ya Fetullah’ın yanına’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ slogan attı. Toplananlardan yaklaşık bin kişi ’Diren Taksim, Diren Gezi, Diren Mersin’ pankartı açarak Adnan Menderes Bulvarı’ndan yola çıkarak Gazi Mustafa Kemal Bulvarına yürüdü.
Burada yoldan geçen araçları durdurup yolu trafiğe kapatan eylemciler daha sonra Pozcu Telekom kavşağından ve Meteoroloji kavşağından Adnan Menderes Bulvarı’na geçti. Bazı vatandaşların balkonlarından tencere, tava çalıp ışıklarını yakıp söndürerek destek verdiği sırada yatsı ezanı okunmaya başladı. Ezanın okunmasını duyan eylemciler bunun üzerine slogan atmayı kesip oldukları yerde durup, sol ellerini yumruk yapıp kaldırdı.
Ezanın bitmesinin ardından eylemciler yeniden slogan atıp yollarına devam ederek yeniden Barış Meydanı’na döndü.
Barış Meydanı’nda küçük gruplar halinde sloganlar atılırken, TOBAV’da Devlet Opera ve Balesi’nin kapanmaması için imza topladı. TOBAV’a destek vermeye gelen sanatçılar hep bir ağızdan 10’ncü Yıl Marşı’nın seslendirirken alandakiler de destek verdi. Renkli görüntülerin yaşandığı Barış Meydanı’na CHP Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’da gelerek eylemcilere destek vermesi dikkat çekti. Eylemcilerin meydandaki bekleyişi devam ediyor.
Video Haberler
-
'Hükümetin değişmesi lazım'
-
'Destek mestek vermiyorum'
-
Kavgada ısırılarak koparılan kulağını martı kaptı
-
Ümraniye'de cip apartman boşluğuna düştü
-
Hatalı teşhis iddiası! Küçük çocuğun testisi alındı
-
Polis merkezinin bahçesi galeriye döndü
-
O anlar kameraya işte böyle yansıdı
-
Romalılar şampiyonluğu doyasıya kutladı
-
2 bin 800 yıllık mühür
-
Motosikletlinin feci ölümü
En Çok Okunan Haberler
-
Emniyette canlı bomba alarmı!
-
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
-
3600 ek gösterge çalışması tamamlandı
-
Erdoğan'a kötü haber: Seçmen 'asla' dedi
-
Kılıçdaroğlu'na 100 bin TL tazminat cezası
-
'Erdoğan kendi kabuğuna çekiliyor'
-
TURKEN hakkında konuşmamız lazım
-
'Elimizdeki belgelerden bir ansiklopedi çıkar'
-
'Türkiye’de şu an laiklikle ilgili sorun yok'
-
Türkiye tahmini değişti: 17 puanlık artış!