Adana'nın ciğerleri kül oldu

Adana'nın Saimbeyli İlçesi'nde dün öğleden sonra başlayan orman yangınında yaklaşık 170 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü.

Yayınlanma: 25.08.2014 - 12:54
Abone Ol google-news

Saimbeyli İlçesi'ne bağlı Karakuyu Mahallesi'nin Sarıçiçek Yaylası'ndaki ormanlık alanda dün saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangına, Orman İşletme Müdürlüğü çok sayıda ekip sevk etti. Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen yangına Karakuyu Mahallesi sakinleriyle birlikte yaklaşık 800 kişilik bir ekip, 45 araç, 4 yangın söndürme helikopteri ve 2 yangın söndürme uçağıyla müdahale etti. Karadan ve havadan söndürülmeye çalışılan yangın sırasında Sarıçiçek Yaylası'ndaki 5 ev yandı.

 

SÖNDÜRME EKİBİ TEHLİKE ATLATTI

Alevlere güçlükle müdahale eden ekip, sık sık yön değiştiren rüzgar nedeniyle zaman zaman tehlike yaşadı. Alevleri söndürmeye çalışan bir ekip, arazözle bir anda alevlerin ortasında kaldı. Ekip alevlerin arasından güçlükle çıkarken, yangın söndürme hortumları tutuşup yandı. Söndürme çalışmalarına katılan Saimbeyli Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli Salih Çolakoğlu'ndan da haber alınamadı. Büyük panik yaşayan ekip alevlere müdahale etmek için gittiği bölgeden geri dönmeyen Çolakoğlu'nu bulabilmek için arama çalışması başlattı. Yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrası Çolakoğlu'na ulaşıldı. Çolakoğlu'nun müdahale ettiği alevlerin birden büyümesi üzerine güvenli bir bölgeye sığındığı belirtildi.

 

KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Bölgenin sarp kayalıklardan oluşması nedeniyle alevlere müdahale etmekte güçlük çeken ekip, engelleri iş makineleriyle aşmaya çalıştı. Yaklaşık 17 saatlik yoğun bir çalışmanın ardından yangın saat 06.30 sıralarında kısmen kontrol altına alındı.

 

170 HEKTAR KIZILÇAM ORMANI KÜL OLDU

Ekiplerin bir kısmı kontrol altına alınan bölümde soğutma çalışmaları yaparken, diğer kısmı da devam eden yangını söndürebilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yangında şuana kadar yaklaşık 170 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğü bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler