'Ada'yı adalılar yönetsin'

CHP’den Adalar Belediyesi başkan aday adayı olan Nurhan Çetinkaya, ada sakinleri tarafından aday gösterilmesi için toplanan yaklaşık 2 bin 500 imzalı dilekçenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletildiğini belirterek “Yaklaşık 2 yıldır mutlu Adalılar için çalışıyoruz. Adalı dostların böyle bir girişimde bulunması beni mutlu etti. Biz de Ada’nın Adalılar tarafından yönetilmesini istiyoruz.

Yayınlanma: 21.12.2018 - 23:04
Abone Ol google-news

Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Nurhan Çetinkaya şunları söyledi:

2 yıldır sahadasınız. Son 2 aydır da çalışmalar yürütüyorsunuz. Adaylık süreci nasıl ilerliyor?

Saha çalışmalarında genel olarak olumlu tepkiler alıyorum. İçinde kadınların ve gençlerin bulunduğu geniş bir ekibimiz var. Bunlar arasında emekli hâkim, fotoğraf sanatçısı, ev kadını ve hatta gişede bilet satan var. Adalı kadınlarımız geçtiğimiz günlerde partimizin lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme talep ettiler. Projelerimizi de anlattılar. Benim adaylığım için Ada sakinlerinin topladığı yaklaşık 2 bin 500 imzalı dilekçeyi de genel başkana teslim ettiler. Bu girişim beni mutlu etti. Onlara 2 yılda dokunabildiğimizi görüyorum.

Sosyal medya hesaplarınızda yaptığınız paylaşımlarda siyasetle mizah yapıyorsunuz?

Evet insanlar gülmeye hasret. Türkiye mutluluk sırasında 72’nci sırada. Ben projelerimle bu mutluluk seviyesini artıracağım. Bugün karikatüristler, gazeteciler içeri atılıyor, toplum baskı altında. Mizahın, sanatın ve medyanın özgür olmadığı yerde, tutsaklık çok olur. Ben de paylaşımtığım videolarım ve görsellerde Putin’i, Obama’yı, Rihanna’yı kullanarak şakalar yapıyorum. Eskiden siyasi liderlerin plastik figürleri yapılırdı. Şimdi mümkün mü? İnsanlar hakaret etmedikçe mizah yapabilir. Böylece bir insan orada kendi hatalarını da görebilir. Ben de mizahın yaratıcı gücünü kullanıyorum.

Tabanlarım eskiyecek’ n Adaylığınızın ardından AKP’nin Adalar’da Ermeni kökenli bir yurttaşı aday göstereceği söyleniyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? 

Ada’nın içerisinde birtakım dinamikleri var. Ermeniler de burada doğdu. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Adalar bir gemi. Herkesin bu gemide birbirine ihtiyacı var. Ülke son yıllarda ayrıştırmayla beraber siyasi ve etnik kimlik sorgulamaya başladı. Ben seçilmem halinde herkesin başkanı olacağım. Adayı biliyorum ve bu geminin kaptanı olmak istiyorum. Makam odam olsun istemiyorum. Benim makam odam ayakkabılarım olacak. Taban eskiteceğim, pantolon eskitmeyeceğim. AKP’nin gayrimüslim aday çıkaracağını duymuştum. Ben memnun olurum. O yarışta benimle koşacak olan kişiye şans dilerim. Bir de partimizin Ada dışından aday göstereceğini duyuyoruz. Biz, Ada’nın Adalılar tarafından yönetilmesini istiyoruz. Ada dışından gösterilecek aday bize seçimi kaybettirir. Biz mevcut başkanımızdan CHP bayrağını devir alarak daha ileri götürmeyi istiyoruz.

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ekrem Bey 1-0 galip başladı. Çünkü Ekrem İmamoğlu’nun karşısına muhtemelen Binali Yıldırım’ı koyacaklar. Biri 45 diğeri 70 yaşında, 35 yaş fark var. Ekrem İmamoğlu aday olduğu günden itibaren çalışmalarını artırdı. Eğer bir yol kazası olmazsa Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’un belediye başkanı olacağına inanıyorum. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler