Adıbelli: Sindirilmiş medya isteniyor

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarken "Türkiye, adeta totaliter rejim uygulamalarını anımsatan yöntemlerle, sindirilmiş bir medyaya mahkum edilmeye çalışılmaktadır" dedi.

Yayınlanma: 09.01.2010 - 09:24
Abone Ol google-news

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, 10 Ocak'ın çalışan gazetecilere önemli ekonomik ve toplumsal olanakları tanıyan 212 Sayılı Yasa'nın kabulünün 49. yıl dönümü olduğunu anımsatarak gazetecilerin bugün 49 yıl öncesinden bile daha güç koşularda görev yaptıklarını ifade etti. Adıbelli, Türkiye'de son dönemde yaşananların, basının toplumsal denetim işlevini yerine getirme görevinden uzaklaştırılmak istendiğini belirterek, "AKP iktidarı, kendi düşünce ve görüşleri doğrultusunda yayın yapan, muhalefete yer vermeyen, tek sesli bir 'yandaş bir medya' yaratma gayretine girmiş ve bunda başarılı da olmuştur. Bazı basın kuruluşlarına kesilen rekor vergi cezaları örtülü sansür uygulamaları, yayın politikaları ile ilgili gizli ya da açıktan uygulanan baskılar ülkemizdeki basın özgürlüğünün üzerinde dolaşan kara bir bulut gibidir. Oysa ki doğru haber alma, doğruları ve gerçekleri bilme hakkı demokrasinin gereğidir" dedi.
Adıbelli, görevlerini yaparken öldürülen, yazdıkları haberler nedeniyle cezaevlerinde bulunan gazetecilerin sayısının, bellek sınırlarını zorladığını kaydederek şöyle dedi:

"Türkiye, adeta totaliter rejim uygulamalarını anımsatan yöntemlerle, sindirilmiş bir medyaya mahkum edilmeye çalışılmaktadır. Basın emekçilerinin sendikal örgütlenmesinin önünün kesilmesine gazetecilerin mesleki yıpranmadan doğan haklarının kaldırılması ve ekonomik krizin olumsuz etkileri de eklenmiştir. İşten çıkarmaların ekonomik krize karşı akla gelen ilk önlem olması nedeniyle gazeteciler büyük bir tedirginlikle görevlerini sürdürmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle medyanın üzerindeki bütün baskıcı uygulamaların kırıldığı daha özgür bir ortamda görev yapan gazetecilerin bulunduğu günlerin geleceği inancıyla bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutlarım." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler