Afganistan'da 1 günde 2 intihar saldırısı

Afganistan güne intihar saldırılarıyla uyandı. Sabah saatlerinde Mayvand bölgesinde düzenlenen saldırının sonrasında ikinci saldırı Nimroz vilayetinde gerçekleştirildi. Olayda toplam 11 kişi hayatını yitirirken, ilk saldırı Taliban örgütü tarafından üstlenildi.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 08:34
Abone Ol google-news

Afganistan'da Kandahar vilayetinin Mayvand bölgesinde düzenlenen saldırıda 5 kişi öldü, 21 kişi de yaralandı. Ölenlerden 2' sinin ABD askeri olduğu bildirildi. NATO komutasındaki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'nün (ISAF) açılamasında, saldırının Taliban örgütü tarafından üstlenildiği açıklandı.

ISAF'ın Afganistan'ın güneyindeki operasyonlarının karargahının bulunduğu Kandahar, ülkedeki en tehlikeli vilayetlerden biri olarak niteleniyor. ISAF bünyesinde bölgede çoğunluğu Kanada, İngiltere, Hollanda ve ABD'den 18 bini aşkın asker bulunuyor.


Kandahar'da da intihar saldırısı

Afganistan'ın güneyinde, Nimroz vilayetindeki bir pazar yerinde düzenlenen yeni bir bombalı intihar saldırısında 6 kişi öldü.

Nimroz Valisi Gulam Destegir Azad, yaya olarak gelen intihar eylemcisinin, pazar yerindeki bir dükkandan alışveriş yapan bir polis yetkilisini hedef aldığının sanıldığını belirtti.

Saldırı sonucu pazar yerindeki 4 dükkanın tahrip olduğunu kaydeden Azad, alışveriş yapan polis yetkilisi ile bir polis görevlisinin yanı sıra 8 sivilin de patlamada hayatını kaybettiğini söyledi.

Nimroz Polis Şefi Orgeneral Cabbar Perdeli, polis yetkilisinin saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı. Olayda başka ölenlerin de olduğunu belirten Perdeli, ancak ölenlerin tam sayısını bilmediğini ifade etti.

Olayla ilgili bir düzeltme yapmak için konuşan Nimroz Valisi Gulam Destegir Azad, saldırıda ölenlerin sayısının 10 değil 6 olduğunu söyledi.

Kendisine daha önce ulaşan raporun hatalı olduğunu öğrendiğini belirten Azad, saldırıda, bir polis yetkilisi ile 5 sivilin öldüğünün açıklık kazandığını kaydetti.

Azad, daha önce yaptığı açıklamada, yaya bir intihar eylemcisinin düzenlediği, alış veriş yapan bir polis yetkilisini hedef aldığı sanılan saldırıda, polis yetkilisi ile bir polis görevlisinin yanı sıra 8 sivilin öldüğünü, ayrıca pazar yerinde bulunan 4 dükkanın tahrip olduğunu söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler