Afyon, ithal etle tanıştı

Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından Sakarya Et Balık Kurumu'nda kesilen ithal hayvanların 16 ton eti Afyonkarahisar'a getirildi.

Yayınlanma: 25.06.2010 - 20:46
Abone Ol google-news

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, getirilen 16 ton etin yurtdışından ithal edilen ve Sakarya Et Balık Kurumu'nda kesilen büyükbaş hayvanlardan oluştuğunu, kesimlerin İslami şartlara göre yapıldığı söyledi.

Mühsürler, etin geliş fiyatının ise 12 TL olduğunu belirtti. Halkın güvenilir ve temiz et tüketimi için borsanın ithal konusunda yardımcı olacağını açıklayan Mühsürler, ilk aşamada 16 ton ithal etin Afyonkarahisar'a getirildiği ve talep olması halinde devamının sağlanacağını kaydetti.

Mühsürler, geliş fiyatı 12 TL olan ithal etin kasaplarda 18 TL'den satışa sunacağını belirterek, 18 TL'nin üzerinde satış yapan kasaplara bir daha ithal et verilmeyeceği uyarısında bulundu.

Talep gelmesi halinde ithal etin yeniden talep edilebileceğini ifade eden Mühsürler, yurttaşın kaliteli ve ucuz et alması için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler gelen etlerin bir kısmını kendisi pişirerek basın mensuplarına ikram etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler