Ağabeyleri çokmuş... 1 milyon euro'luk saat alır

Rıza Sarraf, 'sağa sola' hediye olarak dağıtmak için yılda 1 milyon euro'luk saat alıyormuş.

Yayınlanma: 15.11.2014 - 04:00
Abone Ol google-news

TBMM Soruşturma Alt Komisyonu’na İstanbul’da bilgi veren Rıza Sarraf’ın saatçisi Yusuf Tutuş, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın 700 bin dolarlık saati için Sarraf’ın kendisinden yardım istediğini söyledi. Tutuş, “Almanya’daki bir arkadaşımdan rica ettim. Ancak geliri ile mütenasip olmayacağından başının derde girebileceğini söyledi. Saatle ilgim burada kesilmiş oldu. Bu saati ‘ağabeye vereceğiz’ demişti. Ama kimi kastettiğini bilmiyorum. Son zamanlarda ağabey diye hitap ettiği kişi sayısı biraz fazlaydı” dedi. Tutuş, Sarraf’ın yılda 1 milyon euroluk saat aldığını söyledi. Eski Bakan Egemen Bağış’ın hizmetçisi Maria, eve gelen kutudan Bağış’ın haberinin olduğunu, kendisine “Git al haberim var” dediğini, kutuda çikolota olduğunu belirtti. Sarraf, mahkemeye verdiği ifadede ise, içinde 500 bin dolar olan çikolota kutusunu eşi Ebru Gündeş’e kredi borcunu kapatması için gönderdiğini savundu.

TBMM Soruşturma Alt Komisyonu, İstanbul’da Sarraf’ın saatçisi Yusuf Tutuş ve Egemen Bağış’ın hizmetçisi Maria’yı da dinledi. Edinilen bilgiye göre Tutuş, Rıza Sarraf’ın iyi müşterilerinden olduğunu, yılda 20-30 dolayında “sağa sola hediye” etmek için saat aldığını söyledi. Sarraf’ın aldığı saatlerin değerinin genellikle 20-50 bin euro arasında olduğunu anlatan Tutuş, Çağlayan’ın 700 bin dolarlık saatiyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“İsviçre ile ilgili konu tahminen 1 yıl önce gündeme geldi. Bana ‘Bir saat alınacak, Türkiye’ye getirilecek, senin orada tanıdıkların vardır. Bana bu konuda yardımcı olabilir misin’ dedi. Almanya’da arkadaşım vardı, ondan rica ettim. Almanya’da çalıştığı ve orada oturduğu için böyle bir saati alması halinde geliri ile mütenasip olmayacağından dolayı başının derde girebileceği gündeme geldi. Bunun üzerine onu geri çektik. Benim saatle ilgim burada kesilmiş oldu. Rıza Sarraf ile aramızda yılda 1 milyon eurodan fazla saat ticareti olmaktadır, paralarımı da aksatmadan ödemektedir. Bu bahse konu saati de alıp ‘ağabeye vereceğiz’ diye söylemişti. Ağabeyden kimi kastettiğini bilmiyorum ama son zamanlarda ‘ağabey’ diye hitap ettiği kişi sayısı biraz fazlaydı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler