Ağaçlar az daha Köşk kurbanı oluyordu

Kameraların görüş açısını genişletmek için ağaçları kesme formülü de tartışıldı.

Yayınlanma: 07.07.2014 - 22:52
Abone Ol google-news

AKP’nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Tayyip Erdoğan için kurulan seçim koordinasyon merkezinde güvenlik açığı ortaya çıktı. Kuleli Sokak’taki binanın bulunduğu sokaktaki ağaçların güvenlik kameralarının görüş açısını daraltması üzerine önce ağaçların kesilmesi düşünüldü. Ancak bunun tepki çekeceği görüşü üzerine binanın değiştirilmesi bile gündeme geldi.

Ankara’da Kuleli Sokak 20 Numara’da kurulan seçim koordinasyon merkezi, 30 Mart seçimlerinden önce de AKP’nin Çankaya Belediye Başkan adayı Barış Aydın tarafından kullanılmıştı. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için kullanacağı bina, Çankaya Köşkü’ne yaklaşık 500 metre mesafede bulunuyor. Merkezin, seçim kampanyası boyunca 7/24 hizmet vermesi, isteyen yurttaşları da kampanya konusunda bilgilendirmesi amaçlanıyor.

Ancak koordinasyon merkezinde beklenmedik güvenlik açığı ortaya çıktı. Merkezin bulunduğu, Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kuleli Sokak’taki ağaçların merkezin güvenlik kameralarının sağlıklı görüntü almasını engellediği saptandı. Başbakanlık Koruma Müdürlüğü, merkezin konumunun güvenlik sorunu doğuracağı yönünde görüş verdi.

Bunun üzerine ilk olarak binanın önündeki bazı ağaçların kesilmesi ve budanması görüşü ortaya atıldı. Ancak bunun sokakta ve kamuoyunda büyük tepki çekeceği düşüncesiyle bundan vazgeçildi. Daha sonra ise binanın taşınması formülü gündeme geldi. Güvenliğin daha kolay sağlanabileceği başka bir bina bulunursa koordinasyon merkezi taşınacak. Binanın yeri değiştirilmezse, Başbakan Erdoğan koordinasyon merkezini sık sık kullanmayacak.

Yıllarca Demirel’e ev sahipliği yaptı

Kuleli Sokak, yıllarca eski cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel’e ev sahipliği yaptı. Demirel, kayınbiraderi Ali Şener’e ait 15 numaradaki müstakil binayı 2000 yılının Eylül ayından, Ocak 2009’a kadar kullanmıştı. Demirel, 1 Ocak 2009 itibarıyla çalışma ofisini kapatmıştı. Bu süre zarfında Demirel herhangi bir güvenlik sorunu yaşamamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler