Ağar için yakalama emri: Ailesine yakın cezaevi aranıyor!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hapis cezası onanan Mehmet Ağar için yakalama emri çıkarttı. Ağar için Bodrum'da yaşayan ailesine yakın, yüksek güvenlikli bir cezaevi arandığı bildirildi.

Yayınlanma: 17.04.2012 - 12:53
Abone Ol google-news

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Susurluk Davası kapsamında yargıladığı ve Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemde "cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak" suçundan 5 yıl hapis cezası verdiği Mehmet Ağar hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ağar'ın cezasının Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanmasının ve kararın infaz savcılığına ulaşmasının ardından ceza 3 yıldan fazla olduğu için yasa gereği Ağar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İnfaz yasası gereği Ağar, kendisine 5 yıl hapis cezası verilmesine rağmen 2 yıl hapis yatacak.

Ağar, Yargıtay'ın onama kararının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Sevenlerimi mahcup edecek hiçbir davranışın içinde olmadık. Burada hizmet kusuru atfedilebilir, fakat suç atfedilemez" ifadelerini kullanmıştı.

Bodrum'a yakın cezaevi aranıyor

Bu arada Adalet Bakanlığı, avukatlarının başvurusu üzerine Ağar için Bodrum'da yaşayan ailesine yakın, yüksek güvenlikli bir cezaevi arandığı bildirildi. Birkaç gün içinde cezaevinin belirleneceği bildirildi.

Avukatı: Birkaç gün içerisinde teslim olacak

Ağar'ın avukatı Abdulkadir Toluç, Ağar hakkında çıkan tutuklama kararının yasa gereği olduğunu belirterek, "Verilen ceza 3 yıldan fazla olduğu için yapılan işlem hukuki bir zorunluluk. Adalet Bakanlığı yetkilileriyle dün görüştük, sayın Mehmet Ağar'ın uygun bir cezaevine yerleştirilmesi için haber bekliyoruz. Sayın Ağar birkaç gün içerisinde teslim olacak" diye konuştu.

Mehmet Ağar hakkında çıkan yakalama kararı ANKA'ya değerlendiren avukat Abdülkadir Toluç, şunları söyledi:
"Sayın Mehmet Ağar hakkında çıkan yakalama kararı yasa gereğidir. Verilen ceza 3 yıldan fazla olduğu için yapılan işlem hukuki bir zorunluluk. Yargıtay'ın onama kararının ardından zaten bu kararın çıkacağını biliyorduk o nedenle kararın ardından Adalet Bakanlığı yetkilileriyle, Sayın Ağar'ın güvenlikli bir cezaevine konması için iletişime geçtik. Yetkililerden haber bekliyoruz. Sayın Ağar'ın kaçması gibi bir durum da söz konusu değil. Bu anlamda Sayın Ağar'ın İstanbul'da tutuklanması gibi bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyoruz. Kendisi birkaç gün içerisinde gelip teslim olacak. Yargıtay'ın onama kararına da itiraz ettik. Ortada ciddi bir hukuki hata olduğu kanaatindeyiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon