Ağır yaralı polis memuru şehit oldu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde polis aracının geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu ağır yaralanan polis memuru Murat Çelikhası tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Yayınlanma: 08.08.2011 - 08:30
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Mahallesi'nde devriye görevi sırasında mayın patlaması sonucu kalbi duran ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yeniden hayata döndürülen polis memuru Murat Çelikhası, helikopterle Van'a sevk edildi.

Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nin Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Çelikhası sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Van'ın Özalp ilçesi nüfusuna kayıtlı şehit polis için İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlenecek.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, dün devriye görevini yürüten polis aracının geçişi sırasında yol kenarına döşenen mayının patlaması sonucu 1'i ağır 4 polis memuru yaralanmıştı.

 

Van Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde polis aracının geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Murat Çelikhası için Van Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde devriye görevi yürüten polis ekibine yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşamını yitiren polis memuru Çelikhası'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, hastane morgundan alınarak Van Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü.

Şehidin cenazesi, polis memurlarının omzunda araçtan indirilerek tören alanına taşındı. Bu sırada, yakınları Kürtçe ağıt yakarak göz yaşı döktü. Van Valisi Münir Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada, milletin huzuru, ülkenin bölünmez bütünlüğü, çocukların geleceği ve insanların daha huzurlu bir ülkede yaşaması için görev yaparken şehit olan Vanlı polis memuru Çelikhası'yı ebediyete uğurlamak için toplandıklarını söyledi.

Terörün amacının, toplumun huzurunu bozmak olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti: ''Bunlar ülkeyi bölmek, atalarımızdan devraldığımız bu topraklar üzerinde yaşayan vatandaşlar arasına kin ve nifak sokmak, can yakmak, nefret oluşturmak, bizleri bıktırmak, usandırmak için uğraşıyorlar. Ama şunu hiç unutmasınlar, teröristler ve terör odakları bugüne kadar kirli emellerine ulaşamadılar bundan sonra da ulaşamayacaklardır. Bu milletin ve bu devletin, bu sorunun üstesinden gelecek gücü ve motivasyonu vardır. Çocuklarımıza tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet bırakacak güçte olduğumuzu dost ve düşman herkes görecektir.''

Van'da gece saatlerinde hırsız yakalamaya giden polis ekibinin de saldırıya uğradığını anımsatan Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Vatandaşın mal ve can güvenliği için mahallede bulunan polis arkadaşlarımıza, pusu kurdular ve bir arkadaşımız yaralandı. Ben arkadaşımıza acil şifalar diliyorum. Değerli Vanlılar, Hakkarililer, sizin canınızı, malınızı, namusunuzu korumakla görevli olan güvenlik güçlerimize kasteden bu hainleri artık içinizde barındırmayın. Onları mahallenizde, sokağınızda, köyünüzde ve etrafınızda artık barındırmayın. Bunlar sizin canınıza, ekmeğinize kastetmektedirler. Ne olur bize artık yardımcı olun, bunlardan uzak durun.'' Karaloğlu, konuşmasının sonunda şehit polis memuru Çelikhası'ya rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi. Daha sonra Müftü Nimetullah Arvas dua okudu.

Şehidin babası Yusuf ile Annesi Nazime Çelikhası, oğullarının tabutuna uzun süre sarılarak ağladı. Törenin ardından uçakla İstanbul'a gönderilen şehidin cenazesinin Sultanbeyli'de toprağa verileceği öğrenildi. Törene şehidin yakınlarının yanı sıra Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Hakkari Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Van Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, silah arkadaşları ve yurttaşlar katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler