Ailesi, şehit haberi gelince gerçeği öğrendi

Babası Diyarbakır Silvan, annesi Manisa Turgutlu'dan gelen bir ailenin çocuğu olan şehit Necati Yenikapı'nın Cizre'de olduğunu yakınlarından gizlediği öğrenildi.

Yayınlanma: 28.12.2015 - 10:29
Abone Ol google-news

<video:454935>

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lilerin kazdıkları hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar sürerken, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 1 asker ve 1 polis de yaralandı.

Şehit olan uzman çavuş Necati Yenikapı, ölüme Şafak Türküsü'yle gitti. Yenikapı'nın sosyal medyadaki son mesajı, Nevzat Çelik'in Şafak Türküsü şiirinin “Ölümü özledim anne, yaşamak isterken delicesine” dizeleri oldu. Çelik'in Metris'te başlayıp Bayrampaşa Cezaevi'nde bitirdiği, sonradan Ahmet Kaya'nın da besteleyip seslendirdiği eserinden dizeyi Facebook hesabından paylaştıktan sonra yaşamını yitiren Yenikapı'nın cenazesi, bugün İzmir'de toprağa verilecek.

Babası Diyarbakır Silvan, annesi Manisa Turgutlu'dan gelen bir ailenin çocuğu olan Necati Yenikapı'nın Cizre'de olduğunu yakınlarından gizlediği öğrenildi. Ailesine Mardin’de olduğunu ve iyi durumdu bulunduğunu bildiren Yenikapı, yalnızca ağabeyi Mert Yenikapı’ya, Cizre’de bulunduğunu söylemiş.

Cizre’de zırhlı aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamadan şehit olan 3 uzman çavuştan biri olan Yenikapı’nın Buca Yaylacık’taki baba ocağında büyük acı yaşanıyor. Baba Fevzi Yenikapı ile anne Neriman Yenikapı gözyaşlarına hakim olamadı. Arkadaşlarının desteğiyle ayakta durabilen abla Ece Yenikapı, “Kardeşimi rüyamda gördüm. Bulunduğu yere baktım ama onu göremedim. Sonra kardeşim Mert, Necati’yi rüyasında şehit olarak gördüğünü gelip bana anlattı. Zaten iki saat sonra da kapımız çalındı ve askerler, geldi” diye konuştu.

Yenikapı'nın cenazesi bugün Bostanlı Hacı Beşikçioğlu Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler