Akıllı telefon taksit yasağı kalkıyor

Akıllı telefonlara özel olarak uygulanan taksit yasağı perakendecileri bezdirdi. Perakendeciler yasağın kalkması için gerekli başvuruları yaptılar.

Yayınlanma: 09.09.2014 - 09:37
Abone Ol google-news

Bir anda hayatlarımızın merkezine yerleşen akıllı telefonlar gündelik hayatta birçok işimizi halletmemizi sağlayan mini cep bilgisayarları olarak dikkat çekiyor. Bu cihazların oldukça çeşitlenmesi hemen her bütçeye uygun akıllı telefon bulmayı da kolaylaştırıyor. Ancak yine de tüketicilerin çoğu akıllı telefonlarını alırken bütçelerini zorlamak yerine taksitle almayı tercih ediyorlardı.

Yapılan son düzenleme ile birlikte taksitle akıllı telefon alma dönemi bir süreliğine kapanmıştı. Ancak bu durum ekonomiye her anlamda büyük zararlar verdi. Yurt içinden taksitle akıllı telefon alamayan tüketiciler yurt dışına yönelmeye başladı. Bu durum doğal olarak ülke içerisinde satış yapmaya çalışan perakendecileri etkiledi.

Ülkemizde akıllı telefon pazarının tıkanmasına ve sıkıntıya girmesine dayanamayan sektör temsilcileri bu kötü gidişatı gerekli makamlara bildirdiler. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) üyeleri amaçlarının akıllı telefonlara özel uygulanan taksit yasağının tamamen kaldırılması gerektiği yönünde görüş bildirdiler.

Gelen son haberlere göre ise gerekli düzenlemelerin Ekim ayına kadar yapılması ve akıllı telefonlara özel uygulanan taksit yasağının kaldırılmasa bile genişletilmesi bekleniyor.

Teknik direktörler bu teknolojiyle futbolcuları seçecek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon