AKP bazı adaylarını açıkladı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin 5 il merkezi'nin Belediye Başkan adaylarını daha açıkladı. AKP, İzmir'de AKP İzmir Milletvekili Taha Aksoy, Bursa'da Recep Altepe, Eskişehir de Prof. Dr. Hasan Gönen, Sakarya'da Zeki Toçoğlu, Kırklareli'nde Cengiz Bağdan ve Edirne'de Mustafa Hatipler ile seçimlere girecek.

Yayınlanma: 11.01.2009 - 09:31
Abone Ol google-news

Başbakan Tayyip Erdoğan Ankara'daki konuşmasında gündemdeki son gelişmeler ve yerel seçimlere yönelik önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın adaylığını ilk açıkladığı isim Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz oldu. Ardından Sakarya adayını açıklayan sürpriz yaptı. Üç dönem üst üste seçimleri kazanan Aziz Duran yerine Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu tercih etti. Erdoğan ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesine Recep Altepe'yi, Eskişehir'de ise Hasan Gönen'i aday gösterdi.

 

"Başbakan beni aradı"

AKP İzmir Milletvekili Taha Aksoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini aradığını ve partinin İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olduğunu tebliğ ettiğini bildirdi.

Aksoy, Başbakan Erdoğan'ın kendisini saat 01.30'da telefonla aradığını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Başbakanımız arayarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığımı tebliğ etti. Benim ismim zaten İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayları arasında geçiyordu, onun için sürpriz olmadı. Hayırlısı olsun diyorum. İzmirlilerle buluştuğumuzda kendimizi anlatacağız. Sonucu birlikte bekleyeceğiz''

Taha Aksoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da yapılacak toplantıda, kendisinin adaylığını açıklayacağını bildirdi. Aksoy, 2004 yılındaki yerel seçimlerde de AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler