"AKP, darbe kışkırtıcılığına girişti"

DP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, AKP'nin süregelen tutum ve davranışlarının Türkiye'yi 12 Eylül öncesinden beter hale dönüştürdüğünü belirtti ve "İktidar partisini ve ülkeyi yönetenler, tavır ve hareketleriyle adeta darbe kışkırtıcılığına girişti" dedi.

Yayınlanma: 29.12.2009 - 10:25
Abone Ol google-news

DP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, gündeme ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de siyasi olayların başdöndürücü bir hızla şekil değiştirdiğini belirterek, yedi yıldan beri iktidarda bulunan AKP'yi, Türkiye'nin siyasi iklimini altüst ederek, tanınmaz hale getirmekle suçladı.

İnsanların kamplara bölündüğünü, devlet kurumlarının birbirine düşman kesildiğini savunan Çıray, "AKP, tüm kişi ve kurumları iki kampa bölme başarısı gösterdi. AKP, süregelen tutum ve davranışları ile ülkeyi 12 Eylül öncesinden beter hale dönüştürdü. İktidar partisini ve ülkeyi yönetenler, tavır ve hareketleriyle adeta darbe kışkırtıcılığına girişti" dedi.

Türkiye'deki siyasi tablonun, "Darbeci askerler-Demokrat askerler, Generallere suikast düzenleyen askerler-Bakanlara suikast düzenleyen askerler, F tipi polis-Cumhuriyetçi polis, Devlete sadık MİT-Ergenekoncu MİT, Cumhuriyetçi hakim ve yargıçlar-Tarikatçılara göz yuman hakim ve yargıçlar, Yandaş basın-Demokrat ve cumhuriyetçi basın, Cumhuriyetçi rektörler-Tarikatçı rektörler, Başı açıklar-kapalılar, Cumhuriyet okulları-Cemaat okulları, Türkçüler-Kürtçüler, Aleviler-Sünniler" şeklinde şekillendirildiğini belirten Çıray, "Evet, Türkiye'nin çivisini yerinden çıkardılar. Bu durumu, bir halk deyimiyle tanımlamaya çalışalım: 'Buyurun cenaze namazına" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler