'AKP demokrasiyle mücadele ediyor'

Eğitim Sen, açığa alınan 11 bin 301 öğretmenin 9 bin 843’ünün kendi üyesi olduğunu belirterek, ‘Faşizme karşı mücadelemizi büyüteceğiz’ açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 10.09.2016 - 23:40
Abone Ol google-news

PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle açığa alınan 11 bin 301 öğretmenin 9 bin 843’ünün üyeleri olduğunu bildiren Eğitim Sen, “Hiçbir eğitimci arkadaşım endişe etmesin. Hiçbir arkadaşımızın ailesini, çocuklarını, öğrencilerini asla mağdur etmeyeceğiz. Hukuki ve maddi olarak dayanışmalarla yanlarında olacağız” açıklamasını yaptı.

8 Eylül günü Milli Eğitim Bakanlığı’nın paylaştığı bilgiye göre 9 bin 843’ü Eğitim Sen’li, 11 bin 301öğretmen açığa alınmıştı. Açığa alınmalar üzerine Eğitim Sen Ankara Genel Merkez binası önünde farklı şehirlerden onlarca Eğitim Sen’li üyenin katılımı ile basın açıklaması düzenlendi.

Ciddi planlama

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Türkiye’de barış ve demokrasiden yana olan tüm kuruluşlarla görüşmeler içerisinde olduklarını, diplomatik anlamda da uluslararası kuruluşlarla görüştüklerini, ciddi bir planlama içerisinde olduklarını belirtti. Eğitim Sen Genel Meclisi olarak mücadele planlarını oluşturduklarını belirten Karaca, “Faşizme karşı en büyük yanıt örgütlü mücadelemizi büyütmek ve örgütlü mücadeleden kopmamaktır” diyerek tüm illerdeki eğitim emekçilerini Eğitim Sen çatısı altında toplanmaya davet etti.

Görevden alınan öğretmenler görevlerine iade edilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Karaca bu süreç içinde öğretmenlerin endişe duymamalarını belirterek “bizler dünün emeğini yaratanlar olarak, bugünün de direnişini gerçekleştirenler olacağız. Hiçbir eğitimci arkadaşım endişe etmesin. Hiçbir arkadaşımızın ailesini, çocuklarını, öğrencilerini asla mağdur etmeyeceğiz. Hukuki ve maddi olarak dayanışmalarla yanlarında olacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler