AKP grubundan yeni öneri

AKP Grubu TBMM Genel Kurulu'nun 19 Nisan 2010 Pazartesi günü çalışmasını önerdi.

Yayınlanma: 15.04.2010 - 11:43
Abone Ol google-news

Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplanan Genel Kurul'da gündem dışı söz alan BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, ''KCK operasyonu''nun birinci yılını doldurduğunu, parti yöneticisi ve belediye başkanlarının da aralarında olduğu 1483 kişinin bir yıldır tutuklu olduğunu ifade etti.

Bir yıldır iddianame hazırlanmadığını, gizlilik kararı nedeniyle avukatların dosyaya ulaşamadıklarını belirten Yaman, davanın ne zaman açılacağının ise söylenmediğini kaydetti. Yaman, ''AKP bu uygulamasıyla yerel seçimlerden zaferle çıkmış bir halkı cezalandırmıştır. Biz direnmeyi çok iyi biliyoruz. Bizi yıldıramayacaksınız'' dedi.

Nevzat Pakdil, Yaman konuşmasını tamamladıktan sonra, Samsun'da yumruklu saldırıya uğrayan kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Zonguldak Milletvekil Ali Koçal, ''köy enstitülerinin bir hiç uğruna kapatıldığını'' ifade ederek, Türkiye'ye kötülük yapıldığını söyledi.

Yerinden söz alan AKP Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 17 Nisan 1993 yılında hayatını kaybettiğini anımsatarak, rahmet diledi. Karayel, Özal büyük hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

Pakdil de Özal'a rahmet dileyerek, ''mekanı cennet olsun'' dedi. AKP Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan, Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi.

Yine yerinden söz alan AKP İstanbul Milletvekili Necat Birinci'nin ''köy enstitüleri ile ilgili 'romantik şeyler' söylediğini'' belirterek, Koçal'ı eleştirmesi üzerine Başkanvekili Pakdil, böyle bir usulün olmadığını belirterek, mikrofonu kapattı.

Bu sırada Birinci ile CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Birinci'nin CHP sıralarına gitmesi ve tartışmanın burada da sürmesi üzerine Pakdil, birleşime ara verdi. Ara sırasında da bir süre devam eden tartışma, iki partinin grup başkanvekillerinin çabalarıyla sona erdi.

Aradan sonra, AKP'nin Grubunun TBMM Genel Kurulu'nun 19 Nisan 2010 Pazartesi günü 13.00-24.00 saatleri arasında çalışmasına ilişkin önerisi okundu. Genel Kurul'da grup önerisi üzerindeki görüşmeler sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler