"AKP içinde cemaat özlü kavgalar var"

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, AKP içinde Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve parti liderliği konusunda cemaat özlü kavgalar olduğunu söyleyerek, "Cumhurbaşkanı ile AKP grubunun arasındaki kavganın kaynağı şike değildir. FB üzerinde bir cemaatin operasyonu ve bu kulübün buna direnişi vardır" dedi. Gök, Cumhurbaşkanın görev süresinin de ''kesin'' 5 yıl olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 08.12.2011 - 10:22
Abone Ol google-news

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanının seçimi ve görev süresi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gök, referandumda yapılan değişiklik ile sürenin 5 yıla indirildiğini ve seçimin halka bırakıldığını anlatarak, ''Şimdi buna Hükümet kanadından itirazlar geliyor. 'Halkın iradesine saygısızlık' diyorlar. Bu anayasa değişikliği yüzde 58 ile kabul edilmiştir. Bu nedenle 2012 Mayısında halkın önüne sandık konulması gerekiyor'' dedi.

Gök, AKP'nin halktan kaçtığını ve seçim sandığını koymak istemediğini söyleyerek, ''AKP içinde Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve parti liderliği konusunda cemaat özlü kavgalar vardır'' diye konuştu.

Kamuoyunun karşısına çıkarak konuşan isimlerin ''belli cemaatlerin'' sözcüsü olarak konuştuklarını söyleyen Gök, ''Selden kütük kapma yarışı ve bu kaostan faydalanmak isteyenler var. Cumhurbaşkanı ile AKP grubunun arasındaki kavganın kaynağı şike değildir. FB üzerinde bir cemaatin operasyonu ve bu kulübün buna direnişi vardır. Acaba operasyon sonuçlanmadığı için mi veto geldi?" dedi.

Gök, Cumhurbaşkanın görev süresinin de ''kesin'' 5 yıl olduğunu belirtti.

CHP'li Gök, bir gazetecinin, ''açıklamasını gruptan izin alarak yapıp yapmadığı'' yönündeki sorusuna, ''Arkadaşlar, parti içi demokrasi son derece önemlidir. Parti disiplini ile parti içi demokrasi kavramlarının içini boşaltırsanız, milletvekilinin milletvekilliği kalmaz. Hür irade kalmaz. Bilgi, birikim kalmaz. Gerçekleri ifşa etme kalmaz. Benim asıl üzerinde durduğum, bu kavramların gerçek tanımlarıdır. Değişen siyasi konjonktüre göre tanım değişmeleri benim kitabımda yazmaz'' yanıtını verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler