AKP kendi Alevisinin peşinde

Alevi kurumlarının çatı örgütü olan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Muhittin Yıldız, 7 Haziran seçimlerinde AKP’den Sivas milletvekili adayı olan Yalçın Özdemir başkanlığında bir heyetin 21 Mart’ta Ankara’da “Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Sultan Nevruz Cemi Buluşması” adıyla Hazreti Ali’nin doğum gününde etkinlik düzenlemesine sert tepki gösterdi.

Yayınlanma: 15.03.2017 - 19:13
Abone Ol google-news

Cumhuriyet'e konuşan ABF Genel Başkanı Yıldız, “Bunların amacı Hz. Ali’yi anmak değil, sadece toplumda referandum sürecinde Alevilerin gözünü boyamak, Alevileri aldatmak. Alevi toplumu asla bu anmaya inanmaz. Bunların menşeine, baktığımız zaman hangi siyasi partide siyaset yaptıkları, niçin o kurumlarda görev aldıkları da bellidir” dedi.

Bunları tek tek ifşa edeceğiz..

“Bunları Alevi olarak tanımıyoruz” diyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Ne olduğu belli olmayan, düne kadar Aleviliği tanımayan, Aleviliği inkar eden bir yapı ile beraber kendilerinin oluşturduğu bir Alevi kurumları yarattılar. Alevileri kandırmak adına sözüm ona çakma Alevilerle beraber Hz. Ali’nin doğum gününü kutlamaya çalışıyorlar. Aleviler kadimden bu güne kadar hep bu zihniyet tarafından zalimliğe uğramıştır, bugün de uğramaktadırlar. Biz Alevi toplumu olarak 21 Mart’tan sonra dergahlarımızla, ocaklarımızla, kurumlarımızla beraber bu işe çanak tutan dergahları ve dernekleri toplum nezdinde tek tek ifşa edeceğiz, kimler olduklarını, kimlerle ilişkileri olduğunu açıklayacağız. Bizim için bunu yapanlar bir nevi yoluna ihanet etmiştir, yol düşkünleridir. Bu Aleviliğe bir ihanettir. Bu dergahlar, buna benzer kurum ve kuruluşlar asla ve asla Alevilikle alakası yoktur. ”

Yol düşkünleri ile Alevi dernekleri oluşturdular..

İktidarın Alevi örgütlerinin bir araya gelmesinden ve güçlenmesinden rahatsız olduğunu söyleyen Yıldız, “AKP hükümetinin il başkan yardımcıları, kendi hükümeti içinde görev yapmış bazı kişilere, yol düşkünlerine maalesef Alevi kurumları, Alevi dernekleri oluşturdular. Toplumda ‘Biz Alevilerin haklarını savunuyoruz, Alevilerle beraber seçime gidiyoruz’ gibi bir algı yaratmak istiyorlar. Cami-Cemevi projesiyle, zorunlu din dersleriyle, ‘Alevilik İslam’ın içindedir, cami de bizimdir cemevide bizimdir’ diyen sözüm ona Alevi önderleri maalesef bu güne kadar Alevileri yozlaştırdılar. Devşirme, çıkarcı bu zihniyet in 21 Mart’ta Hz. Ali’nin doğum gününü kutlaması bizim mürşitlerimizin, pirlerimizin, o dönemde bu yola baş koymuş mazlumların hakkını ve hukukunu savunan Hz. Hüseyin efendimize bir ihanettir, onların kemiklerini sızlatırlar. Tüm Alevi kurumlarımızla birlikte 21 Mart’tan sonra Ankara’da yapacağımız toplantıda gerçekleri haykıracağız. Hükümetin ve güdümündeki kuruluşların en büyük kaygısı gerçek Aleviliğin ve Alevilerin güçlenmesidir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon