"AKP sindirme operasyonu gerçekleştiriyor"

KESK Genel Sekreteri Kasım Birtek, ''AKP adeta bir program ve eylem planı doğrultusunda muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonu gerçekleştirmektedir'' dedi.

Yayınlanma: 14.04.2011 - 09:41
Abone Ol google-news

KESK Genel Sekreteri Kasım Birtek, yaptığı yazılı açıklamada, dün Konya'da gerçekleştirilen operasyonda, Eğitim Sen üyesi Ramazan Turan'ın gözaltına alındığını bildirdi. Asgari hukuk normlarının, örgütlenme ve ifade özgürlüğünün ayaklar altına alınmasının kabul edilemeyeceğini belirten Turan, Turan'ın serbest bırakılmasını istedi.

Birtek, şunları savundu:

''AKP adeta bir program ve eylem planı doğrultusunda muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonu gerçekleştirmektedir. Öyle ki AKP'nin ve resmi politikaların dışında kendi kimlik ve düşünceleri doğrultusunda en ufak bir aktivite ve çalışma gözaltı nedeni olabilmektedir. Tutuklandıktan sonra hakkınızda açılacak iddianamenin hazırlanması aylarca sürebilmektedir. Yandaş medya üzerinden etkisizleştirme ve karalama kampanyaları ile gerçekleştirilen baskılara kamuoyunda meşruiyet kazandırılmak istenmektedir. Siyasal tarihimiz de göstermektedir ki gün gelir devran döner aynı politikalar sahibini vurur.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler