AKP, tezkere için formül arıyor

Hükümet, tampon bölge olasılığına karşı çeşitli seçenekler üzerinde duruyor.

Yayınlanma: 19.09.2014 - 21:31
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan AKP MYK’de, 2 Ekim’de TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek Irak ve Suriye tezkereleri masaya yatırıldı. Irak ve Suriye’deki gelişmeler ve tampon bölge olasılığına göre tezkerelerle ilgili titiz bir çalışma yapılması kararlaştırılırken, iki tezkerenin birleştirilerek görüşülmesi ya da yeni bir tezkere seçenekleri üzerinde duruldu. AKP MYK , önceki gün Davutoğlu’nun başkanlığında yaklaşık 1 saatlik bir toplantı yaptı. Toplantıda, ağırlıklı olarak parti çalışmaları ve 2 Ekim’de TBMM’de görüşülmesi kararlaştırılan Irak ve Suriye tezkereleri değerlendirildi. Davutoğlu, tezkerelerin içeriği konusunda hükümetin çalışma yaptığı bilgisini aktardı. Tezkerelerin, bölgedeki gelişmelere göre şekillendirileceği belirtilirken, görüşmelerin nasıl yapılacağı da masaya yatırıldı. Bu konuda üç seçenek üzerinde durulurken, tezkerelerin ayrı ayrı görüşülmesi, içeriğinin değiştirilerek birleştirilip görüşülmesi ya da tampon bölge olasılığına göre iki tezkere yerine yeni bir tezkere getirilmesi tartışıldı. Seçenekler üzerinde bir karar verilmezken, parti yönetimi ve hükümette yapılacak çalışmalar doğrultusunda konunun netleştirilmesi benimsendi.

Toplantıda, Davutoğlu’nun yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte daha önce gerçekleştirilen milletvekilleriyle gruplar halinde toplantı yapılması uygulamasının sürdürülmesi kararlaştırıldı. Ancak bu kez toplantıların milletvekillerinin bölgelerine göre ayrılarak yapılması benimsendi. Buna göre Davutoğlu, 7 bölgenin milletvekilleriyle ayrı ayrı toplantılar yapacak. Bu şekilde bölgelerin sorunlarının da ayrıntılı olarak masaya yatırılarak çözüm bulunmasının sağlanacağı değerlendirmesi yapıldı.

Özel gündemli toplantılar

MYK’de, Bakanlar Kurulu’nun bundan sonraki toplantılarının “özel gündemli” olarak gerçekleştirilmesi benimsendi. Daha önce AB ve iş güvenliği gündemli toplanan Bakanlar Kurulu’nun gelecek haftaki toplantısının gündeminin uyuşturucu ile mücadele olacağı bilgisi verildi. Toplantılarda özel gündemin dışında bakanların kendi çalışmalarıyla ilgili olarak kabine üyelerine bilgi sunacağı da kaydedildi.

MYK’de, bu ay sonunda Afyon’da yapılacak kamp da değerlendirildi. Kampta, Başbakan Davutoğlu ile milletvekillerinin karşılıklı soru-yanıt bölümünün yanı sıra bakanların milletvekilleriyle bir araya geleceği masa toplantılarının yapılacağı öğrenildi.  MYK’de, genel merkez birimleri arasında zaman zaman koordinasyon konusunda sıkıntı ve eksiklik yaşandığı saptaması yapılırken, bundan sonra bütün birimlerin bu konuda daha koordineli çalışması benimsendi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon