"AKP, Türk sporunun moralini bozdu!"

Ecevit Hükümeti’nin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, 16 yıllık AKP iktidarının Türk sporunda büyük bir imaj kaybına neden olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 21.06.2018 - 23:25
Abone Ol google-news

Ecevit Hükümeti’nin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, 16 yıllık AKP iktidarının Türk sporunda büyük bir imaj kaybına neden olduğunu söyledi. Sporun ve özellikle de futbolun artık kamuoyunu heyecanlandırmadığını vurgulayan Ünlü, sporcuların bile toplumdaki kutuplaşmadan etkilendiğini belirterek, “Biz Dünya üçüncüsü bir futbol takımı, atletizmden güreşe, halterden basketbola, madalya alan bir Türkiye bıraktık. AKP ise sporu siyasetin arka bahçesi olarak gördü. Bakanlığım döneminde tek atama yapmadım, 500 personeli BESYO’lardan eğitimli kadrolardan aldık. O zaman insanlar milli takım dendi mi heyecanlanırdı. Dönemin Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel’le güreşçilerin antremanını izlemeye giderdik. Şimdiki gibi 3-4 sporcu ile fotoğraf çektirip diğerlerini dışlamadık.

Geçenlerde bir milletvekili arkadaşımız soru önergesi vermiş, Türkiye’de şu an vatandaş yapılan 4 bin sporcu varmış. Bu rakam Türkiye’deki altyapıların kuruduğunu gösteriyor. Stat yaptık diyorlar ama o statlarda, stadyuma adını veren atletizmin pistini yok ettiler” dedi.

Federasyon seçimlerinin sadece ‘formalite’ olduğunu belirten Ünlü, “Biz özerklik dedik ki sporu güvence altına alalım ama bu iktidar o özerkliği hiçe saydı. Spor artık iktidarın atama yaptığı bir mecra olmuştur. Bu ortamda elbette federasyon başkanı çıkar kendisini atayan kişiyi referandum öncesi destekler. Bu gelişmeler hoş değil. Ayrıca doping sayısındaki inanılmaz artış da ne yazık ki Türkiye’nin imajını zedeledi. Artık madalyalarımıza şüphe ile bakıyorlar. Sporun bir an önce siyasetten arınması gerekiyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler