AKP’de kritik hafta

MHP ile ittifak yapılmaması kararının ardından ilk kez toplanacak AKP MYK ve MKYK’de yerel seçim stratejisi masaya yatırılacak.

Yayınlanma: 29.10.2018 - 21:45
Abone Ol google-news

 

AKP’nin bu hafta toplanacak MYK ve MKYK toplantılarında yerel seçimlerle ilgili kritik kararların alınması bekleniyor. MHP ile ittifakın yapılmaması kararının parti teşkilatları ve tabandaki yansımalarının değerlendirileceği toplantılarda, adaylık başvuruları ve mevcut belediye başkanlarının durumu da değerlendirilecek.

Toplantılarda, MHP ile ittifak yapılmaması nedeniyle partinin hangi illerde olumsuz etkileneceği, buna karşı nasıl önlemler alınacağı üzerinde durulacak. İller ve ilçelerde belediye başkan adaylarını belirlemek üzere yapılan kamuoyu anketlerinin de değerlendirileceği toplantıda, ilçe, il ve büyükşehirler olmak üzere hangi belediye başkan adaylarının önce belirlenerek açıklanacağı konusunda da karar alınabileceği kaydediliyor.

Toplantılarda AKP’li 48 il belediye başkanından hangilerinde mevcut belediye başkanlarıyla devam edileceği, ilçe ve iller olmak üzere 50 kadar 3 dönemlik belediye başkanının durumunun ne olacağı konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor. Partinin bir süredir yaptırdığı anketlerde, belediye başkanlarının çoğunluğundan halkın memnun olmadığı sonucu çıkarken, büyük oranda bir değişim olacağına dikkat çekiliyor. MYK toplantısında aday başvurularıyla ilgili takvimin de karara bağlanması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler