AKP'den İran'a çok sert ifadeler

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bir süredir gerilimin yaşandığı İran'a çok sert sözlerle yüklendi.

Yayınlanma: 16.01.2016 - 18:38
Abone Ol google-news

Bu yılın başında İran ile Suudi Arabistan arasında başlayan gerilim ilerleyen günlerde içine Türkiye’yi de almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’ı “mezhepçilik” yapmakla suçlamış, İran cephesinden de benzer açıklamalar gelmişti. Son olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AKP hükümetlerinin yıllardan beri sıcak ilişkiler içerisinde olduğu İran’a çok sert sözlerle yüklendi. PKK terör örgütü elebaşlarının şu anda İran topraklarında olduğunu savunan Şahin “Siz besliyorsunuz orada onları. İran yetkilerine sesleniyorum; İslam dininin neresinde var komşularına zarar vereni beslemek” dedi. Irak’ı da eleştiren Şahin, “Sen toprak bütünlüğünü düşünüyorsun da 30 yıldır PKK’ya topraklarında niye müsaade ettiğinin hesabını ver” dedi. Mehmet Ali Şahin’in bu tarihi suçlamaları tam da “AKP’nin de İran için yoğun çaba gösterdiği” “Birleşmiş Milletler’in İran yaptırımlarını sona erdirmesi” kararının duyurulduğu güne denk gelmesi dikkat çekti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük’te partisinin il danışma meclisi toplantısında konuştu. Birilerinin Türkiye’nin önünü kesmek, gelişmesini, kalkınmasını durdurmak için çabaladığını savunan Şahin, “Türkiye’yi, Suriye ve Irak’a çevirmek isteyip haritaları da kendi menfaatlerine göre çizmeye çalışan bir takım uluslararası güçler var. Ama onlar bir şeyi unutuyorlar. Yüz yıl önce bize ‘hasta adam’ diyorlardı. Ama bu topraklarda artık hasta adam yok. Gittikçe gelişen, kalkınan, dünyaya örnek olan bir Türkiye var. Bu yüzden bu amaçlarınızı gerçekleştiremezsiniz. Bu ülkeyi terör eylemleri ile bölemezsiniz. Biz bu ülkede sadece PKK terör örgütü ve diğerleri ile savaşmıyoruz. Bu topraklarda gözü olan ve gelişmesini engellemeye çalışan bir takım başka devletlerle savaşıyor ve mücadele ediyoruz. Bu terör örgütleri maşadır. Asıl o maşayı tutan elleri biliyoruz” dedi.

İRAN VE IRAK’A ELEŞTİRİ

İspanya’nın, ETA terör örgütünü Fransa ile işbirliği yaparak yok ettiğini hatırlatan Şahin, İran ve Irak’ı eleştirerek, şöyle dedi: “Müslümanlık deyince mangalda kül bırakmayan komşularımız var. Niye bir Fransa kadar olamıyorsunuz? Kandil defalarca bombalandı ve oradaki PKK terör örgütü elebaşları şu anda İran topraklarındadır. Siz besliyorsunuz orada onları. Bu Müslümanlığın neresinde var. İran yetkilerine sesleniyorum; İslam dininin neresinde var komşularına zarar vereni beslemek. Onları bu konuda komşuluk hukukunu hatırlamaya davet ediyorum. Irak Başbakanı, ‘Sizin Başika’daki askerleriniz bizim toprak bütünlüğümüzü zedeliyor, lütfen çekilin’ diyor. 30 yılı aşkın süredir senin topraklarında PKK terör örgütü tank üstüne tank kurdu, militanlarını oralarda eğitip bizim topraklarımıza saldırılar düzenledi, karakollarımızı bastı, şehitler vermemize sebep oldu. Sen toprak bütünlüğünü düşünüyorsun da 30 yıldır PKK’ya topraklarında niye müsaade ettiğinin hesabını ver.”

İMZACI AKADEMİSYENLER DE ELEŞTİRİLERDEN NASİBİNİ ALDI

‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ bildirisine imza atan akademisyenleri de eleştiren Şahin, “İnsana en çok dokunan devletimiz için mücadele eden askerlerimizin, polislerimizin, o okumuş olanların yazdıkları bildirileriyle hain ilan etmeleridir. Devlet terörüne ortak olmayacaklarmış. Siz zaten PKK terör örgütü eylemlerine ortak oldunuz. Onların saldırılarına alet oldunuz. En son Çınar Karakolu’na yapılan saldırıya ortak oldunuz. Bunlar utanmıyorlar, ‘Devlet katliam yapıyor’ diyorlar. Devlet orada ‘ülke bölünmesin, terör olayları artmasın’ diye mücadele ediyor. Buna her vatandaşın destek vermesi lazım. Evlerinde aç kalan 83 yaşındaki yaşlı çifti askerlerimiz sırtında taşıyarak kurtarmıştır. Bu Mehmetçiklerden de mi utanmıyorsunuz ey profesörler. Mehmetçik oradaki vatandaşlarımıza sahip çıkıyor, sırtında taşıyor.”

Öte yandan Tahran’ın yıllardır beklediği açıklama geldi! P5+1 ülkeleriyle İran arasında imzalanan nükleer anlaşmanın ardından İran’a uygulanan yaptırımlar kaldırıldı. Yaptırımların kaldırılması için en büyük çabayı Türkiye vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler