AKP'den seçimler için bir itiraz daha

AKP Adana İl Başkanlığı, kentteki seçim sonuçlarına itiraz etti.

Yayınlanma: 08.04.2014 - 13:18
Abone Ol google-news

AKP Adana İl Başkanlığı, MHP'li Hüseyin Sözlü'nün yaklaşık 18 bin oy farkla birinci çıktığı Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurup, yaklaşık 55 bin oyun yeniden değerlendirilmesini istedi. 30 Mart'taki Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü'nün 410 bin 349 oy ve yüzde 33.42 oranla AKP Adayı Abdullah Torun'un önünde birinci çıkmasının ardından, AKP Adana İl Başkanlığı, Adana İl Seçim Kurulu'nda itiraz haklarını kullandı.

482 SANDIKTA GEÇERSİZ OYLAR SAYILDI

İtirazları değerlendiren Adana İl Seçim Kurulu, 4 ilçede toplam 482 sandıkta geçersiz oyları yeniden değerlendirdi. Bu sandıklardaki 6 bin 788 adet geçersiz oyun kontrolünün ardından AKP'ye 190, MHP'ye 57, CHP'ye 31 ve HDP'ye 52 oy geçerli sayıldı.

Bu sonucun ortaya çıkmasının ardından AKP İl Başkanı Fikret Yeni, il başkanlığı binasında 15 ilçe başkanıyla bir araya gelip, büyükşehir belediye başkanlığı sandıklarında geçersiz sayılan yaklaşık 55 bin oyun yeniden değerlendirilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz dilekçelerine son şeklini verdi.

YSK'DAN 55 BİN GEÇERSİZ OYUN SAYILMASI TALEP EDİLDİ

AKP İl Başkanı Fikret Yeni, hazırlanan itiraz dilekçelerini 15 ilçe başkanının YSK'ya ulaştırılmak üzere Adana İl Seçim Kurulu'na teslim edileceğini belirtti.

Fikret Yeni, "İl Seçim Kurulu kendi içinde çelişen kararlar verdi. Örneğin, Çukurova 1'nci İlçe Seçim Kurulu'nda yaptığımız itirazı kabul ederek 43 tane sandığın geçersiz oylar yönünden yeniden değerlendirilmesine karar verilirken, aynı ilçedeki 2'nci Seçim Kurulu'nda yaklaşık 180 sandığa yaptığımız itirazları kabul etmedi. Seyhan'da da bu minvalde kararlar var. Verilen bu kararlardaki eksikliklerin giderilmesi ve hukuken tarafımıza verilen hakların sonuna kadar savunulması amacıyla Yüksek Seçim Kurulu'na gerekli başvuruları yapıyoruz. İlçe başkanı arkadaşlarımıza beraber ilgili makamlara gerekli başvuruları yapacağız" dedi.

'SEÇİMİN İPTALİ İÇİN DE HAKKIMIZI KULLANIRIZ'

482 sandıkta geçersiz sayılan oyların yeniden sayılmasını da değerlendiren Başkan Yeni, şöyle konuştu:

"482 sandık açıldı. Bu sandıklarda da aslında bizim itirazlarımız doğruluğu ispatlandı. Sandık kurulları tarafından geçerli veya geçersiz oy değerlendirmesinin mevzuata uygun bir şekilde yapılmadığı ortaya çıktı. İtirazlarımız sonucu yapılan çalışmalar Adana genelinde yaklaşık 55 bin oyun gerçeği yansıtmadığını gösterdi. Biz bu yönde hukuki hakkımızı kullanıyoruz. Seçimin iptali ise belli delillerin tam olarak ortaya çıkmasıyla mümkün. Yaptığımız bu çalışmalarda seçimin iptalini gerektirir hukuki durumlar ortaya çıktığında tabi ki bu yasal hakkımızı da kullanacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler