AKP'li Kemalettin Göktaş: Siyaset Gül ile buluşacak

Sever’in kitabından sonra Erdoğan, Gül ile Demirel için düzenlenen törenin ardından TBMM’de bir saat süren sürpriz bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası Göktaş’ın yaptığı açıklama dikkat çekti

Yayınlanma: 19.06.2015 - 22:46
Abone Ol google-news

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başdanışmanı Ahmet Sever’in “Abdullah Gül ile 12 Yıl” adlı kitabı kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için dün yapılan resmi törenin ardından Gül ile TBMM’de yaklaşık bir saat süren sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın isteği üzerine gerçekleşen görüşmeye TBMM Başkanı Cemil Çiçek de eşlik etti. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için TBMM’de yapılan resmi törene Erdoğan ile Gül’ün sürpriz görüşmesi damgasını vurdu. Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde başdanışmanı olarak görev yapan Ahmet Sever’in “Abdullah Gül ile 12 Yıl” adlı kitabında Erdoğan ile Gül arasında yaşanan çekişmeler anlatılıyor. Erdoğan-Gül görüşmesinin, Sever’in kamuoyunda büyük ses getiren kitabıyla ilgili tartışmalar devam ederken gerçekleşmesi dikkat çekti.

Resmi törenin ardından Demirel’in cenazesinin arkasında oluşturulan korteje katılmayan Erdoğan, Çiçek ve Davutoğlu, TBMM Başkanlığı makamının kapısına kadar beraber yürüdüler. Erdoğan ve Çiçek, TBMM Başkanlığı makamına girerken, Davutoğlu ise buradan ayrıldı. Bu sırada korteje katılan Gül de koruma görevlilerinin uyarısı üzerine Erdoğan ve Çiçek’in ardından TBMM Başkanlığı makamına gitti.

Görüşmenin başlamasıyla birlikte TBMM Başkanlığı kapısının yanında beklemeye başlayan gazeteciler söz konusu alandan uzaklaştırıldı.

Yakın isimlerle ek görüşme

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Gül, Erdoğan’ın Meclis’ten ayrılmasından sonra Meclis Başkanı’nın makamında bir süre daha Cemil Çiçek ile kaldı. Görüşmeye AKP’de Gül ve Çiçek’e yakın isimlerden Abdülkadir Aksu, Salih Kapusuz, Necati Çetinkaya ve Kemalettin Göktaş da katıldı.

Çıkışta Gül, gazetecilerin, “siyasete yeniden dönecek misiniz?” sorusuna yanıt vermedi. Göktaş ise gazetecilerin sorusu üzerine, “Türkiye’de siyaset kurumu bir gün Sayın Gül ile buluşacak” yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler