AKP'li Mustafa Şentop'dan erken seçim açıklaması
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Mustafa Şentop erken seçime ilişkin, "Parlamento desteğine sahip bir hükümet var, seçimler vaktinde yapılacak" açıklamasında bulundu.
AKP Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nda konuşan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop erken seçimin gündemlerinde olmadığını söyledi. Şentop, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti, uyguladığı siyasetle ülkeye birçok yenilik getirdi. Bunlardan bir tanesi de seçimlerin zamanında yapılması prensibidir. Bu konuda farklı bir düşünce yok. Geçici madde değişikliğinde de açık olarak seçimlerin 3 Kasım 2019'da yapılacağını yazdık. Şu an arkasında çok güçlü bir parlamento desteği olan, millet desteği olan bir hükümet var. Dolayısıyla bütün seçimler vaktinde yapılacak." diye konuştu.
"CHP'nin kurultaylarından kimsenin haberi olmuyor"
"Kongreler AK Parti için çok önemli. CHP'nin kurultaylarından kimsenin haberi olmazken bizim kongrelerimizin milletimiz tarafından takip edilmesi siyasetin merkezinin nerede olduğu, kalbinin nerede attığını göstermesi açısından çok önemlidir. AK Parti kongre süreçlerinde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2 hususu dikkate alarak hareket ediyor. Bunlardan birisi sürekliliktir. İlkeleri, parti felsefesi, vefa prensibi ilkesi bakımından bir devamlığı korumaya dikkat ediyoruz. Bir taraftan da Türkiye'deki değişim ve dinamizmi gözlemliyoruz. Teşkilatlarımız devamlılık ve değişimi bir arada gözeterek hareket ediyor." dedi
Referandum sonuçlarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşınmasına da değinen Şentop, sözlerini şöyle tamamladı: "CHP'nin referandum süreciyle ile ilgili genel yaklaşımında bir hata var. Milletimizin yoğun katılımıyla bir sonuç ortaya çıktı. Türkiye'de bir fikir hürriyeti var. Herkesin kendine göre bir yorumu olabilir. Bu konuda Anayasanın yetkilendirdiği kurum Yüksek Seçim Kurulu'dur. Onun vereceği kararlarda nihayetinde bağlayıcı kararlardır. İptali için Danıştay'a başvuru yapıldı. Danıştay, YSK'nın kararını denetleyen bir kurum değil. Danıştay bundan dolayı reddetti. Anaya Mahkemesine bireysel başvuru yapılabilirdi. Bunu yapmıyorlar. Anayasa Mahkemesi, anayasadaki 'YSK kararına karşı başka merciye başvurulamaz.' ilkesiyle hareket ediyor. Hiçbir ülke kendi egemenlik yetkisiyle ilgili bir hususu uluslararası bir kuruluşun inisiyatifine, insafına terk edemez. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yarı siyasi yarı hukuki bir mahkemedir."
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani’nin arabası
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu