AKP'li vekilden UEFA cezaları yorumu

AKP Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Ramazan Can, UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verdiği cezalar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 16.07.2013 - 18:47
Abone Ol google-news

AKP Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Ramazan Can, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen ceza ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yapamadığını UEFA'nın yaptığını ve yaşananlar nedeniyle futboldan soğudunu söyledi.

Böyle bir fiil yapmasalardı..

Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında Ramazan Can, UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verdiği cezaya ilişkin bir soruya şu cevabı verdi: "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) burada şikenin sahaya yansımadığı kararına vardı ve cezalandırmadı. Ama futbolda dünya ve Avrupa'ya bağlıyız. Sonuçta UEFA bunu doğru bulmadı. Bizim federasyonumuzun müdahale etmediği hadiseyi doğru bulmayan UEFA, kulüpleri cezalandırdı. Ama şunu söyleyeyim ben futboldan soğudum. Spor bir bedenin terbiyesi ve eğlence aracı. Ama bunun ticari boyutu da var. Netice itibariyle kim olursa olsun hukuka, mevzuata, ahlak kurallarına uymak zorunda. Uymayanlar varsa yaptırımla karşı karşıya kalacaktır. Gönül arzu ederdi ki cezalandırılmasaydı, böyle bir fiil yapmasaydılar. Ama netice itibariyle TFF'nin yapamadığını UEFA yaptı." dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler