AKP'nin asıl hedefi 4.köprüyü yapmak
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, üçüncü köprünün Poyrazköy-Garipçe güzergahına yapılma kararı alınmasına karşın kısa bir süre sonra Hükümet'in Tarabya-Beykoz güzergahına dördüncü köprüyü bir ihtiyaç olarak gündeme taşıyacağını savundu.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.
Türkiye'nin referanduma kilitlendiği bir ortamda 1 Eylül 2010 günü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 1/25.000 Ölçekli İstanbul İli Kuzey Marmara Otoyolu Planı'nın askıya çıkarıldığını kaydeden Sevigen, Başbakan Erdoğan'ın 1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde üçüncü köprü için araştırma yaptırdığını ve yapılan 6 ayık çalışma sonucu hazırlanan raporu kamuoyuna açıkladığını; üçüncü köprüye karşı olduklarını bildirdiğini anımsattı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eski danışmanının da bu projeye karşı olduklarını ve Kadir Topbaş'ın da bunu kabul ettiğini açıklamasına karşın Topbaş'ın "hükümetin baskısına göre" hareket etmek zorunda kaldığını savunan Sevigen, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan planda, Ulaştırma Bakanı'nın "bazı yolların sınırlı tutulacağı" açıklamasına rağmen bazı kavşaklardan çıkışlar verildiği ve gelecek olan tepkiler sebebiyle bunların plana işlemediğini ifade etti. Planın henüz askıda olmasına rağmen köprü yollarının yapımına başlandığının belirtildiğini aktaran Sevigen, "Yasadışı bir uygulama söz konusudur. İtiraz süresi dolmamış, kesinleşmemiş bir plana dayanarak çalışma yürütülmektedir" dedi.
Köprü güzergahının, orman alanları içerisinden geçeceği tahmin edilen alanın çok daha üstünde bir bölgeye zarar vereceğini vurgulayan Sevigen, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Çevre Etki Değerlendirmesi Raporu'nda "Yaşanacak tahribatı asgari düzeye indiririz" derken de, bölgede tahribatın olacağını kabul ettiğine dikkat çekti.
Sevigen, üçüncü köprü konusunda asıl tartışılması gereken ve gizlenen gerçeğin, yapılacak olan üçüncü köprüden çok mevcut köprülerin kuzeyinde Tarabya-Beykoz güzergahında kısa bir süre sonra Hükümet'in bir ihtiyaç olarak gündeme taşıyacağı dördüncü köprü projesi olduğunu savundu.
Sevigen, bütün bilimsel çalışmaların tersini göstermesine karşın köprüyü boğazın kuzeyine yapmanın hangi amaca hizmet ettiğini sorarken "Kamuoyunda da çok tartışılan ve gelen tepkiler üzerine vazgeçilen Tarabya-Beykoz güzergahında bir köprü projesi, 4. köprü projesi kapsamında yeniden gündeme getirileceği ve planlarınız arasında yer aldığı doğru mu" sorusunun yanıtlanmasını istedi.
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani’nin arabası
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- Müge Anlı'nın eşine yeni görev