AKP'nin hocası intihalci çıktı

AKP Siyaset Akademisi'nde geleceğin siyasetçilerine ders veren Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Abdullah Topçuoğlu, aynı üniversitedeki arkadaşının makalesinden intihal yapmış.

Yayınlanma: 28.05.2010 - 05:46
Abone Ol google-news

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde yaşanan intihal skandalının bir benzeri de AKP’de ortaya çıktı. Yıllardır AKP Siyaset Akademisi’nde ders veren, 2005’te RTÜK ve TRT Yönetim Kurulu üyeliğine aday gösterilen Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu’nun aynı üniversitedeki bir başka hocadan intihal (bilimsel aşırma) yaptığı, Yargıtay kararıyla kesinleşti.

Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Himmet Hülür, 1993 yılında yayımladığı “Ethnic Conflict, Ethnick Nationalizm and Nation Satte” başlıklı makalenin, 1995 yılında Topçuoğlu imzası ve “Ulus Devlet ve Etnisite Olgusu” başlığıyla bir dergide yayımlandığını ve bu durumu yeni fark ettiğini ileri sürerek, 2005 yılında Ankara 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde dava açmıştı. Davayı inceleyen mahkeme, bu iddiayı yerinde bularak Topçuoğlu aleyhine 3 bin lira manevi tazminat cezasına karar vermişti.

Topçuoğlu’nun bu karara yaptığı itiraz üzerine dosya Yargıtay 11. Hukuk Dairesi’ne gönderildi. Başvuruyu inceleyen Yargıtay ise Topçuoğlu’nun itirazını reddetti ve yerel mahkemenin intihal kararını onayladı.

Karara göre Topçuoğlu, Hülür’e 3 bin liralık tazminatı 1995’ten bu yana işleyen yasal faiziyle birlikte ödeyecek. Yargıtay’ın onama kararının, Topçuoğlu’nun görev yaptığı Konya Selçuk Üniversitesi’ne gönderildiği öğrenildi. YÖK’ün Topçuoğlu ile ilgili nasıl bir karar vereceği merak konusu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler