AKP'ninki 'bas parayı al tezkereyi'

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bedelli askerlik tasarısını ayrıcalıklı bir zümreye tanınmış bir teklif olarak değerlendirerek, ''AKP'ninki 'bas parayı al tezkereyi' teklifidir. Biz fakir fukarayı da gözetiyorduk'' dedi.

Yayınlanma: 24.11.2011 - 14:00
Abone Ol google-news

İnce, uluslararası gazeteci örgütlerini kabulünde, bedelli askerlikle ilgili soruları yanıtladı.

CHP'nin bu konudaki teklifiyle Meclise sunulan tasarının birbiriyle alakası olmadığını ifade eden İnce, ''AKP'ninki 'bas parayı al tezkereyi' teklifidir. Bizim teklifimizde fakir fukara da gözetiliyordu'' diye konuştu. İnce, şunları söyledi:

''Başbakan hani kimsesizlerin kimi olacaktı? AKP'nin bu teklifi ayrıcalıklı bir zümreye tanınmış bir tekliftir. Bizim teklifimizle alakası yoktur. Bir köşe yazarı güzel yazdı; 'Parayla yapıyorsak bu işi, niye er olayım' dedi. Parayı artırabilir, yüzbaşı olarak terhis olmak isteyenler 50 bin Avro, binbaşı olarak terhis olmak isteyenler 70 bin Avro, hazır orgeneral açığı var, çok zengin çocuğu vardır, verir bir milyon Avroyu orgeneral olarak terhis olabilir. Başbakan'ın kafası çalışır böyle işlere. Tüccar siyaseti de sever. Hazır açık varken 'orgeneral olarak terhis olacaklardan 2 milyon dolar alırım' desin, bence iyi de para kazanır bu işten.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler