Albay Temizöz'ün yargılanması

Kayseri Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 6 sanıklı davayla ilgili müdahil avukatların ''reddi hakim'' talebi reddedildi.

Yayınlanma: 13.10.2009 - 14:09
Abone Ol google-news

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma esnasında müdahil avukatların ''reddi hakim'' talebi üzerine, bir üst mahkeme olan 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dosyadaki inceleme tamamlandı.

4. Ağır Ceza Mahkemesi, müdahil avukatların ''reddi hakim'' talebini reddederek, yargılamanın 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilmesi yönünde karar verdi.

Duruşmada tartışma

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde 9 Ekim 2009'de yapılan duruşmada müdahil avukatlar ile sanık avukatları arasında tartışma çıkmıştı.

Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, bu tartışma nedeniyle müdahil avukatlardan Sezgin Tanrıkulu ve Bahattin Özdemir'in salondan çıkarılmasına karar vermişti.

Bu kararın ardından müdahil avukatlardan Ali Koç, yaşanan tartışmaların duruşma zaptına tam olarak geçirilmediğini belirterek, mahkemenin iki müdahil avukatın salondan çıkarılması yönünde karar vererek tarafsızlığını yitirdiğini ileri sürmüştü.

Koç, söz konusu nedenlerden dolayı ''reddi hakim'' talebinde bulunmuştu. Bu talep üzerine dosya bir üst mahkeme olan 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

 

"Baskı yapıldı"

Kayseri Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 6 sanıklı davanın duruşmasında, tanık olarak dinlenen İsmet Uykur, ifadesini geri alması yönünde kendisi ve ailesine baskı yapıldığını ileri sürdü.
Uykur, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na bu konuda bildirimde bulunduğunu açıkladı. Uykur, yakınlarıyla ilçedeki Cumhuriyet Parkı'nda oturdukları sırada davanın tutuklu sanıklarından Kamil Atağ'ın oğullarıyla tartıştıklarını, bu sırada parkın karşısında Atağ'ın yakınları olan bazı şahısların da ellerinde uzun namlulu silahlarla beklediklerini öne sürdü.

Bu durum üzerine çevredeki esnafların iş yerlerini kapattıklarını, parkta oturan yurttaşların da oradan ayrıldığını belirten Uykur, şu iddialarda bulundu:
''Çevrede bulunan polisler bu duruma müdahale etmediler. Biz, olay çıkacağını ve bizi öldüreceklerini düşünerek parktan ayrıldık. Ben Cizre'de ne zaman sokağa çıksam, bu şahıslar bana gözdağı vermeye çalışmaktadır. Ailemiz bu şahıslardan korkmaktadır. Sürekli olarak başımıza bir şey getireceklerini beklemekteyiz. Eğer başımıza bir şey gelirse bu durumdan söz konusu şahıslar sorumludur.''

''Babamı Tamer ve Kukel Atağ öldürdü"

Tanık İsmet Uykur, geçen hafta görülen duruşmada, müşteki olarak verdiği ifadede, 1994 yılında babası Ramazan Uykur'u öldüren şahısların eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın oğlu Tamer Atağ ve hakkında yakalama kararı bulunan sanık Kukel Atağ olduğunu iddia etmişti. Uykur, korktuğu için o tarihte suç duyurusunda bulunmadığını öne sürmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler