'Aleviler CHP ile ilişkilerini gözden geçirmeli'

SHP Genel Başkan Yardımcısı Berat Sancar Yücel, "Alevi dostlarımız, CHP'nin ayrımcı, inkarcı, insafsız ve vicdanla bağdaşman düşünce ve yaklaşımı ile hesaplaşmalı, ilişkilerini gözden geçirmelidir" dedi.

Yayınlanma: 16.11.2009 - 12:59
Abone Ol google-news

SHP Genel Başkan Yardımcısı Berat Sancar Yücel, yaptığı yazılı açıklamada CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in, 10 Kasım'da TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada savaşları, öldürmeyi, idamları çözüm önerisi olarak gösterdiğini savunarak "İşgalci düşmanlara karşı yapılan Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları örnek gösterilerek Dersimliler düşman ilan edilmişlerdir" dedi. Cumhuriyet tarihinin ve Dersimlilerin yetmiş yıllık yarasının kanatıldığını, vicdanların bir kez daha sızlatıldığını ifade eden Yücel, "Alevi dostlarımız, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ayrımcı, inkarcı, insafsız ve vicdanla bağdaşman bu düşünce ve yaklaşımı ile hesaplaşmalı, ilişkilerini gözden geçirmelidir" dedi.

Yücel, Tunceli Dernekleri, Alevi Bektaşi Federasyonu ve bağlı dernekler ile SHP'nin günlerdir kınadığı Öymen'in, özür dilemek yerine sözlerine sahip çıktığını kaydetti. Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sahiplenme durumun vahametini daha da arttırmıştır. Evlatlarımız ölebilir, analar ağlayabilir, sorunlar ancak kanla ve savaşla çözülebilir düşüncesinden bir türlü kurtulamayan CHP, devletin bekçiliğini gerçek sahipleri olan güvenlik güçlerine bırakmalı, insanın ve insan haklarının farkına varmalıdır. Biz SHP olarak, bu zihniyete karşı olmaya ve toplumsal barışın oluşması için mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler