'Allaha inanan ambarını atom bombasıyla doldurmaz'

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, dünyadaki güç sahiplerinin Allah'a inanmaları halinde atom bombaları depolamak zorunda kalmayacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 11.05.2012 - 10:35
Abone Ol google-news

Devlet televizyonunun haberine göre, yurt gezilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Meşhed ve bazı kentlerde halka hitap etti. Ahmedinejad, dünyadaki savaşlar, işgaller, çatışmalar, kan ve gözyaşından 'güç ve servet sahipleri zorba yönetimleri' sorumlu tuttu.

''Güç odakları, Allah yerine şeytan, servet, kudret ve nefislerine tapıyorlar'' diyen Ahmedinejad, bunun neticesinde de insanlığın acılardan kurtulamadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ''Güç ve servet sahipleri, Allah'a inanmış olsalar ambarları kitle imha silahları ve atom bombalarıyla doldurmazlar. Başka ülkeleri de işgal etme düşüncesinde olmazlar'' diye konuştu.

Dünyaya musallat olan güçleri, diğer ülkelere ve halklara saygılı olmaya çağırdığını belirten Ahmedinejad, baskı ve tehditle bir yere varılamayacağını, halkların yakın bir zamanda zorba güçleri alaşağı edeceğini kaydetti. Ahmedinejad, yaptırım ve tehditlere aldırmadan kalkınma ve gelişme yolunda ilerlediklerini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler