Almanya Elçisi Dışişleri'nde

Almanya ile fasıl açma gerilimi sürerken Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Pohl, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüşecek.

Yayınlanma: 22.06.2013 - 13:51
Abone Ol google-news

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Dışişleri Bakanlığı'na geldi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü 28. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılmak üzere Ukrayna'nın Odessa kentinde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Pohl'ün bakanlığa çağrılarak, Almanya'da yapılan bazı açıklamalardan Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığın iletilmesini istemişti. Büyükelçi Pohl, Ankara dışında olduğu için görüşme gerçekleşmemişti.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da dün Almanya Dışişleri Bakanlığı'na davet edilmişti.

Sinirlioğlu son dönemde Almanya cephesinden gelen açıklamalardan duyulan rahatsızlığın yanısıra Merkel yönetiminin Türkiye için müzakerelerde yeni başlık açmasının önündeki engelden duyulan rahatsızlığı da iletecek.

İki ülke arasında yaşanan gerilim nedeniyle Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Avni Karslıoğlu da, Almanya Büyükelçiliği'ne davet edilmişti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da Suriye'nin Dostları Çekirdek Grubu toplantısı için gittiği Doha'da bugün Alman Dışişleri Bakanı Westerwelle ile görüşmesi bekleniyor.

AB ülkeleri pazartesi günü Türkiye için müzakelerde yeni bir başlık açıp açmayacağına karar verecek. Almanya'nın yeni başlık açma konusundaki vetosu sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler