Almanya emretti Facebook titredi

Edward Snowden’in ortaya çıkardığı casusluk ve dinleme belgeleri nedeniyle ABD teknoloji şirketlerini Avrupa’da istemediklerini açık açık ilan eden Avrupa Birliği, Google’dan sonra şimdi de Facebook’a mı kancayı atıyor?

Yayınlanma: 30.07.2015 - 14:33
Abone Ol google-news

Google’ın Avrupa’da faaliyet gösterebilmesi için şirketi çok zor kararlar almaya zorlayan hatta şirketin arama motoru işleriyle reklam ve pazarlama işlerini ayıracak iki ayrı şirkete bölünmesini isteyen AB’nin lider ülkesi Almanya şimdi de Facebook’a, en iyi bilinen kuralını değiştirmesi için adeta “emir” verdi.


Facebook, kurulduğu günden bu yana, kullanıcıların gerçek isimleriyle hesap açmasını zorunlu kılıyor ve tüm işleyişini de bu gerçek isimlere dayandırmış durumda. İnsanların, eski arkadaşlarını, eski kontaklarını bulması üzerine kurulu bir mantıkla çıkış yapan Facebook, başarısını borçlu olduğu bu kurala uymayan herkesin hesabını hiç sorgulamadan kapatıyor ve dünya çapında bu kuraldan asla ödün vermiyor.


Ancak Almanya’nın telekomünikasyon kurumu, Almanya yasalarında yer alan “internette kimliğini gizleme hakkı” nedeniyle Facebook’un kullanıcılarını gerçek kimliklerini açıklamaya zorlayamayacağını hatırlattı ve bu kuralını değiştirmesini istedi. Facebook da Alman kullanıcılar için “gerçek isimi kullanma” zorunluluğunu kaldırdı.
Bu hızlı tepki aslında Almanya yasalarına dayandırılıyormuş gibi görünse de , Facebook’un Avrupa Birliği ile, Google’ın yaşadığı türden bir çatışmaya girmek istemeyişi olarak yorumlandı. Şimdi diğer Avrupa ülkelerinin de Facebook’yan benzer taleplerde bulunması bekleniyor.

Xperia Z3’ten sonrasını kaçırdınız mı?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler