Almanya'da PKK yanlısı yayın kuruluşlarına baskın
Almanya'da, terör örgütü PKK yanlısı Mezopotamya Yayınevi'ni ve MIR Multimedia şirketine baskın düzenlendi. İki kuruluşa geçen yıl Mart ayında da operasyon yapılmıştı. Mezopotamya Yayıncılık ve Dağıtım, Abdullah Öcalan'ın görüşmelerinden oluşan “İmralı Notları- Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa” kitabını da basıp dağıtmıştı.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in talimatıyla terör örgütü PKK ile bağlantısı bulunan Mezopotamya Yayınevi ve MIR Multimedya şirketinin faaliyetlerinin yasaklandığı belirtildi.
Yasağın dernekler yasası uyarınca alındığı ifade edilen açıklamada, sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ren Vestfalya ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde söz konusu yayınevi ve derneğe ait bazı mekanlarda aramalar yapıldığı ve bazı materyallere el konulduğu bildirildi.
İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya'da PKK'nın yasaklı terör örgütü olmasına rağmen aktif olduğunu belirterek, yasaklamaların, hukuk düzenine riayet edilmesi noktasında gerekli bir zorunluluk olduğunu kaydetti.
Açıklamada, ayrıca, iş yerlerinde bundan önceki yapılan aramalarda elde edilen delillerin, her iki derneğin faaliyetlerinin, tek başına PKK'nın örgütsel uyumunu sağlamaya hizmet ettiği yönündeki şüpheleri doğruladığı ifade edildi.
Söz konusu iki şirketin de ticari faaliyetlerinin PKK'nın yararına olduğu belirtildi.
Terör örgütü PKK'nın 1993 yılından bu yana yasaklı terör örgütü listesinde yer aldığı hatırlatılan açıklamada, PKK'nın Almanya'da 14 bin 500 yandaşı bulunduğu, yabancı terör örgütleri içinde en fazla taraftarı olan terör örgütü olduğu kaydedildi.
En Çok Okunan Haberler
- Op. Dr. Dericioğlu başında poşetle ölü bulundu
- 500 bin TL'nin aylık getirisi belli oldu
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Suriye'de herkesin konuştuğu ölüm listesi
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Erdoğan'dan işgale 'isimsiz' tepki
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Suriye'nin yeni başbakanından ilk açıklama