Almanya’daki Türklerden 800 milyon Avro’luk havale

Almanya’daki göçmenler, geçen yıl ailelerine 4.2 milyar Avro gönderdi. Bu rakamın beşte biri Türkiye’ye havale edildi.

Yayınlanma: 28.08.2017 - 22:47
Abone Ol google-news

Almanya’da çalışan göçmenler 2016 yılında ülkelerindeki ailelerine toplam 4 milyar 200 milyon Avro havale etti. Anavatanlarına para gönderen göçmenler arasında Türkler çoğunluğu oluşturuyor. Almanya’da çıkan haftalık ekonomi dergisi Wirtschaftswoche’in Almanya Merkez Bankası verilerine dayanarak hazırladığı habere göre şimdiye kadar olduğu gibi en yüksek para havalesi 2016 yılında da Türkiye’ye yapıldı. Almanya’da yaşayan Türklerin her yıl 800 milyon Avro’dan fazla para havale ediyor. Geçen yıl da 800 milyon Avro civarında paranın Türkiye’ye gönderildiğine işaret edildi.

Suriye’ye 67 milyon Avro

Geçen yıl Almanya’daki göçmenlerin geçen yıl toplamda havale ettiği paranın 2015 yılında havale edilenden 700 milyon Avro fazla olduğu ve bunun iki Alman devletinin birleşmesinden bu yana havale edilen en yüksek meblağı oluşturduğu belirtildi. Habere göre son yıllarda özellikle Doğu Avrupa’daki AB üyesi ülkelere gönderilen parada önemli artış kaydedildi. İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye’ye transfer edilen paralar 18 milyon Avro’dan 67 milyon Avro’ya çıktı.

 

Geçen yıl Almanya’daki göçmenleringeçen yıl toplamdahavale ettiği paranın 2015 yılındahavale edilenden 700milyon Avro fazla olduğu vebunun iki Alman devletininbirleşmesinden bu yana havaleedilen en yüksek meblağı oluşturduğubelirtildi. Habere göreson yıllarda özellikle DoğuAvrupa’daki AB üyesi ülkeleregönderilen parada önemli artışkaydedildi. İç savaşın hükümsürdüğü Suriye’ye transfer edilenparalar 18 milyon Avro’dan67 milyon Avro’ya çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler