Almanya'nın da yardımıyla Play-Off'lara

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu 10. ve son maçında Azerbaycan'ı 1-0 yenen Türkiye, Almanya'nın da Belçika'yı 3-1 mağlup etmesiyle grubu ikinci sırada tamamladı ve play-off oynamaya hak kazandı.

Yayınlanma: 11.10.2011 - 18:57
Abone Ol google-news

Azerbaycan galibiyetiyle puanını 17'ye yükselten Ay-yıldızlı ekip, Almanya deplasmanında yenilerek 15 puanda kalan Belçika'yı geçti. Ulusallar, finallere gidebilmek için play-off'ta son şansını kullanacak.

Son maçlara Türkiye'nin 1 puan önünde giren Belçika'yı yenerek Ay-yıldızlı ekibin play-off biletini almasına yardımcı olan Almanya ise, gruptaki 10. maçını da kazanarak, müthiş bir performans sergiledi.

Play-off takvimi

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde grup maçları tamamlanırken, gözler play-off'a çevrildi.

Play-off eşleşmelerinin kura çekimi 13 Ekim Perşembe günü Polonya'nın Krakow kentinde TSİ 14.00'de yapılacak.

Bütün gruplar arasındaki en iyi ikinci hariç, 8 grup ikincisinin katılacağı ve finallere gidecek son 4 takımın belli olacağı play-off'ta ilk maçlar 11 veya 12 Kasım'da, rövanşları ise 15 Kasım'da oynanacak.

Şampiyonaya katılacak 16 takımın belirlenmesinin ardından 2 Aralık'ta Ukrayna'nın başkenti Kiev'de grup kuraları çekilecek.

Dörder takımın 4 ayrı grupta mücadele edeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maçlar 8 Haziran-1 Temmuz 2012'de oynanacak.

 

5. kez Play-Off'lardayız

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde A Grubu'ndaki 10. ve son maçında Azerbaycan'ı 1-0 yenerek play-off biletini alan A Milli Takım, tarihinde 5. kez play-off'ta mücadele edecek.

Türk Milli Takımı, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası finallerine katılabilmek üzere daha önce 4 kez play-off maçları oynarken, 2 kez final bileti aldı, 2 kez de finallere gidemedi.

2000 yılında Belçika ve Hollanda'nın ortaklaşa düzenlediği 11. Avrupa Şampiyonası finallerine katılabilmek için play-off'ta İrlanda Cumhuriyeti ile eşleşen Ay-yıldızlı ekip, Dublin'deki ilk maçta Tayfur Havutçu'nun penaltıdan attığı golle 1-1 berabere kalıp, Bursa'daki rövanşta da 0-0'lık skorla finallere gitme hakkını kazandı.

Ulusallar, Japonya ve Güney Kore'nin ev sahipliğinde 2002 yılında düzenlenen ve Türkiye'nin 3. olduğu 17. Dünya Kupası finallerine gidebilmek için bu kez Avusturya ile play-off maçları yaptı. A Milliler Viyana'daki ilk maçı Okan Buruk'un golüyle 1-0, İstanbul'daki rövanşı ise Arif Erdem (2), Yıldıray Baştürk, Hakan Şükür ve Okan Buruk'un golleriyle 5-0 kazanarak, 48 yıl sonra Dünya Kupası finallerine katılmaya hak kazanmıştı.

Türkiye, 2004 yılında Portekiz'de düzenlenen 12. Avrupa Şampiyonası finallerine katılabilmek için play-off'ta eşleştiği Letonya karşısında ise tam anlamıyla düş kırıklığı yaşadı. Zayıf rakibi karşısında spor kamuoyunca kesin favori gösterilen Ay-yıldızlı ekip, Riga'daki ilk maçı 1-0 yitirdi. İstanbul'da yapılan rövanş maçında ise İlhan Mansız ve Hakan Şükür'ün golleriyle 2-0 öne geçerek büyük avantaj yakalayan Türkiye, üst üste kalesinde gördüğü 2 golle maçtan 2-2 berabere ayrılıp, final biletini rakibine adeta hediye etti.

Ay-yıldızlı ekip, 2006 yılında Almanya'nın ev sahipliği yaptığı 18. Dünya Kupası finallerine katılabilmek için play-off'ta İsviçre ile eşleşti. Deplasmandaki ilk maçı 2-0 yitiren Türk Milli Takımı, İstanbul'daki olaylı rövanşı Tuncay Şanlı (3) ve Necati Ateş'in golleriyle 4-2 kazanmasına rağmen, gol averajıyla final biletini rakibine kaptırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler