Almanya'ya vize uygulamasında belirsizlik

Avrupa Adalet Divanı'nın kararı doğrultusunda sanatçılar, bilim adamları, sporcular ve şoförlerin Türkiye'deki ikametlerini korumak kaydıyla ve iki ayı geçmeyecek şekilde Almanya'ya vizesiz giriş hakkı kazanması, havalimanında uygulamada belirsizlik yarattı.

Yayınlanma: 06.06.2009 - 12:50
Abone Ol google-news

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin, Avrupa Adalet Divanı kararı doğrultusunda 5 Haziran 2009 tarihinden geçerli olmak üzere, Almanya'ya vizesiz giriş uygulaması ile ilgili açıklamasına rağmen, Atatürk Havalimanı'ndaki Lufthansa Havayolları ve Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri, Almanya'ya seyahat edecek yolcular için vize uygulamalarına devam ediyor.

Her iki şirketin yetkilileri yaptıkları açıklamada, Avrupa Adalet Divanı'nın aldığı ''vizesiz giriş'' kararıyla ilgili haberleri okuduklarını ancak kendilerine bu konuda yazılı bir talimat gelmediğini belirtti.

Yetkililer, Almanya'ya vizesiz gitmek için kendilerine henüz bir başvuru olmadığını ifade ederek, başvuran olsa bile ellerinde yeni uygulamaya ilişkin bir talimat olmadığı için eski uygulamanın yürürlükte olduğunu ve buna devam ettiklerini bildirdiler.

Almanya'ya vizesiz giriş konusunda hangi kriterleri uygulayacakları konusunda ellerinde bir belge bulunmadığını da dile getiren yetkililer, bir yolcunun yanlış şekilde Almanya'ya gitmesi ve yolcunun tekrar geri gönderilmesi durumunda kendilerine ağır para cezaları gelebileceğini belirttiler.

''Vizesiz giriş" uygulaması

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Avrupa Adalet Divanının ''Soysal davasında'' verdiği 19 Şubat 2009 tarihli kararı doğrultusunda, idari uygulamada değişiklik yapılarak, sanatçı, bilim adamı, sporcu ve şoför Türk vatandaşlarının, 5 Haziran 2009 tarihinden geçerli olmak üzere, Türkiye'deki ikametlerini korumak kaydıyla ve iki ayı geçmeyecek şekilde Almanya'ya vizesiz giriş yapabileceğini açıklamıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler