Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatları, bugün seçim 2018 öncesi altın ons değeri 1.270 Dolar’dan işlem görürken altının gramı çeyrek altın fiyatı, Kapalı Çarşı’da ne kadar? Dolar/TL hareketliliği, seçim 2018 üzerinden sarı-metal piyasalarda düşüş yaşanmaya devam ediyor. Cuma gününe oranla altının gramında 2 liralık düşüş gözlemlendi. Kapalı Çarşı’da 23 Haziran’da son durum nedir?

Yayınlanma: 23.06.2018 - 18:56
Abone Ol google-news

 

Altın piyasası, 23 Haziran 2018 Cumartesi günü nasıl? Cumhurbaşkanlığı seçimi-27. Dönem milletvekili öncesi kuyumcu fiyatları, alım-satım işlemlerinde düşüş gözlemlendi. Ekonomi uzmanları, seçim öncesi düşüş yaşanacağını önceden açıklamıştı. Altın yorumları üzerinden Anadolu Ajansı Analist Uzmanı İslam Memiş, seçim sonrası altının gramında düşüş yaşanabileceğini önceden açıklamıştı. İşte Kapalı Çarşı’da son durum…

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ALIM-SATIM DEĞERLERİ 23 HAZİRAN 2018

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış 189.30 liradan işlem görürken, gram altın satış 190.92 Türk Lirası.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış 309.18 liradan işlem görürken, çeyrek altın satış 315.49 Türk Lirası.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını, alış 1272.55 liradan işlem görürken, Cumhuriyet altını satış 1285.40 Türk Lirası.

22 AYAR ALTIN BİLEZİK NE KADAR?

22 ayar altın bilezik alış 173.13 liradan işlem görürken, 22 ayar bilezik satış 174.88 Türk Lirası.

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın alış 1249.35 liradan işlem görürken, tam altın satış 1261.97 Türk Lirası.

 

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış 618.36 liradan işlem görürken, yarım altın satış 630.98 Türk Lirası.

REŞAT ALTIN NE KADAR?

Reşat altın alış 1246.58 liradan işlem görürken, Reşat altın satış 1259.17 Lirası.

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ? 2018 YORUMLARI

Altın fiyatları düşer mi, sorusunu yatırımcılar ve ev kadınları sorarken, ekonomi uzmanları, altın fiyatlarının düşmesini 3 sebebe bağlıyor: Dolar’ın düşmesi, jeopolitik riskin azalması, Uluslararası-yerel siyasi durum. Gram altın ile Dolar birbiriyle ilişkili olduğundan ötürü Dolar’ın düşmesi durumunda, gram altında da düşüş yaşanır. Jeopolitik riskin azalması, ekonomi-siyasi-askeri savaşın azalması, altın piyasasını düşüren etkenlerdendir. Uluslararası-yerel siyasi durum faktörleri: Belirsizliğin olduğu durumlarda altında yükseliş yaşanırken, siyasi sorunların ortadan kalkması durumunda piyasalarda düşüş yaşanmaktadır.

SAHTE ALTIN GERÇEĞİNDEN NASIL ANLAŞILIR?

Gerek ev kadınları gerek yatırımcıların en çok korktuğu sahte altın almak. Peki sahte altın nasıl anlaşılır. Uzmanların açıklamalarına göre;

- Yanınızda ufak bir mıknatıs bulundurun. Altını alırken mıknatısı yakınlaştırın. Eğer geliyorsa, altın değildir; eğer gelmiyorsa o altındır.

- Altın değerli ve özgül ağırlığı olan bir elementtir. Bu yüzden altınların kendilerine has bir ağırlığı vardır. Elinize aldığınızda bu ağırlığı hissedebilirsiniz. Sahte altınlarda ise ağırlık normal altınlara göre daha hafiftir.

- Altının üzerinde "damga" yoksa o altının sahte olma durumu yüksektir. Altını alırken üzerinde damga olup olmadığına bakın.

- Gerçek altın değeri her zaman bellidir. Şayet altın alırken, günün fiyatlarından düşükse, o altının sahte olma olasılığı yüksektir.

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler