Altında ağır hasar var!

Kusursuz fırtına bu kez 'güvenli liman'ı vurdu, altın tarihinin en kötü gününü yaşadı. Birkaç hafta önce 1.900 $'ı gören fiyatlar dün 1.555 dolara indi. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 147 liraya kadar düştü. Uzmanlara göre altın 1.500 $ seviyelerinde taban oluşturmaya çalışıyor. Alım için ekim ortasına kadar beklenmeli.

Yayınlanma: 27.09.2011 - 08:32
Abone Ol google-news

Altın, finansal tsunaminin altında kaldı! Dünyadaki büyük fonların ellerindeki varlıkları satarak nakte geçmesi ve ABD hazine bonolarını alması piyasalarda 'hassas dengeyi' bir kez daha yerle yeksan etti.

Doların kuvvetlenmesi ve risk iştahındaki sert dönüş emtia fiyatlarını düşürdü. Buna küresel ekonomideki büyüme endişeleri de eklenince altın dün 1.550 doların da altını gördü. Gün içinde kayıplar bir ara yüzde 7'ye vardı. Gelen tepki alımları sonrasında kayıpların bir bölümü telafi edilse de altın hala 1.900 dolarlık zirvesinin hayli altından işlem görüyor.
 

Fiyatlar daha da düşebilir

Yatırım gurusu ABD'li yatırımcı Marc Faber, son dönemde hızla değer kaybeden altın fiyatların daha da düşebileceğini öngördü. Faber, altında 1.900 dolar seviyesinin üzerine çıkılmasıyla birlikte aşırıya kaçıldığını söyledi. Faber, 'Altın fiyatlarında şimdi 1.500 dolar seviyesine doğru dip yapmaya doğru yaklaşıyoruz. Eğer bu seviyelerde de tutunamazsak 1.100-1.200 dolar aralığında dibi görmemiz de olasılık dahilinde bulunuyor' diye konuştu. Faber, altında yüzde 40'lık bir düzeltme görmenin de kendisi için bir sürpriz olmayacağını sözlerine ekledi. Faber, 'Hem hisse hem altın piyasaları aşırı satışta görünüyor. Sanırım kısa vadede bir yukarı hareket meydana gelecek ki ben bunun bu hafta başlayacağını düşünüyorum. Ancak bu sıçramanın ardından daha uzun bir düşüş gelecek' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler