Amerikan baharına sessiz çoğunluk desteği

ABD ve dünyanın gündeminde ilk sıraya yerleşen New York merkezli "Wall Street'i İşgal Et" protestosu New Yorklular tarafından da destekleniyor.

Yayınlanma: 20.10.2011 - 06:57
Abone Ol google-news

Kentin finans merkezinde bulunan Zuccotti Park'ta başlayıp küresel bir harekete dönüşen gösterilere ilişkin olarak "arkasında halk desteği yok" yorumlarının pek de geçerli olmadığı en son yapılan bir araştırma sonuçlarıyla doğrulandı. Konuyla ilgili yapılan ankette New Yorkluların yüzde 70'e varan oranda protestocuları haklı bulduğu ortaya çıktı.

Quinnipiac Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmaya göre, New York'ta yaşayanların yüzde 67'si protestocuların görüşlerine hak veriyor ve finans sisteminin yalnızca kar etme amaçlı işleyişine artık bir dur denilmesi gereğini vurguluyor.

Protesto yöntemi olarak seçilen New York'un belli bir bölgesini işgal etme tavrına ise çok daha büyük bir destek var. New Yorkluların yüzde 87'si "yasaların belirlediği çerçevede kalmak kaydıyla" protestocuların işgal yöntemini haklı buluyor.

Ancak siyasi parti tercihlerine göre bakıldığında, New York merkezli protestolara verilen destekte Cumhuriyetçi ve Demokrat ayrımı belirginleşiyor. Seçimlerde Demokrat Partiden yana oy kullandığını belirten New Yorkluların Wall Street protestosuna verdiği destek oranı yüzde 81 iken, Cumhuriyetçi Parti seçmeninin destek oranı yüzde 35'ler düzeyinde.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon